Si-a riscat viata pentru a salva de la inec… un urs de 200 de kilograme

Si-a socat colegii cu curajul sau nebunesc. Pentru un padurar american de 29 de ani, insa, gestul de a sari in valurile marii pentru a salva de la inec un urs de aproape 200 de kilograme, a fost unul firesc. Alertata de localnici, care anuntau prezenta animalului pe o plaja din Florida, echipa lui Adam Warwick a venit pentru a prinde animalul. La scurt timp dupa ce a fost tranchilizat, ursul s-a speriat si a incercat sa fuga. A ajuns in mare, de unde nu a mai putut sa iasa fara ajutor. Padurarul a realizat ca efectele tranchilizantelor vor lasa animalul fara reactii si, fara sa stea pe ganduri, a sarit in apa pentru a-l aduce la mal. Din fericire, povestea a avut un final fericit: curajosul padurar a devenit erou local, in timp ce ursul a ajuns, in deplina siguranta, intr-o rezervatie naturala.

Jurnalistii „Daily Mail” scriu ca tanarul de 29 de ani nu a tinut cont nici de valuri, nici de faptul ca ursul avea aproape 200 de kilograme, adica dublu cat cantarea el. Oamenii care au asistat, de pe mal, la nebuneasca tentativa a lui Adam Warwick de a scapa animalul de la inec, nu au putut crede ce vad inaintea ochilor. „Nu am stat sa ma gandesc la riscuri, am sarit si atat. A fost o decizie de moment, cauzata, probabil, de prea multa adrenalina. In timp ce inotam catre animal, am incercat sa evit ca el sa se indeparteze prea mult de mal. Se vedea ca ii amorteste din ce in ce mai tare corpul, si ca nu mai putea inota. Am stiut ca trebuie sa il scap de la inec. Cand am ajuns langa el, mi-a dat impresia ca vrea sa sara pe mine. Se zbatea sa isi tina capul deasupra apei”, povesteste tanarul. Warwick si-a pus o mana in jurul gatului ursului, pentru a-i sustine corpul si a inotat cu animalul pana la mal.
Atat ursul, cat si salvatorul sau au ajuns, in siguranta, pe nisip. Pe langa amintiri, eroul Adam Warwick a ramas, pe maini, cu cateva zgarieturi facute de ursul speriat. Animalul, care si-a revenit la scurt timp dupa aventura din valuri, a fost transportat la Parcul National din Florida.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *