Si Politia Transporturi, cu ochii pe braconieri: Au fost confiscate barci si motoare in valoare de 20.000 de lei

Si Politia Transporturi, cu ochii pe braconieri: Au fost confiscate barci si motoare in valoare de 20.000 de lei

Politistii au aplicat sase amenzi si au confiscat plase, peste si trei barci folosite de cei sanctionati

Este vorba despre un control realizat in colaborare cu reprezentantii Garzii Nationale de Mediu si ai Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura, in perioada 17 -23 octombrie 2012. Oameni legii au constatat sase infractiuni si au aplicat sase amenzi in valoare de 2.970 lei.

„Au fost ridicate in vederea confiscarii un numar de 19 setci monofilament si patru setci compuse cu sirec confectionate din fir textil in lungime totala de 1.050 metri. De asemenea au fost ridicate in vederea confiscarii peste proaspat speciile somn, caras si babusca in valoare de 146 lei precum si o ambarcatiune tip lotca din tabla fara motor, o ambarcatiune tip lotca din fibra de sticla echipata cu motor Yamaha de 15 cai putere si o ambarcatiune model Laguna 480 din fibra de sticla echipata cu motor Suzuki de 15 cai putere. Valoarea totala a bunurilor ridicate in vederea confiscarii este de 24236 lei“, spune Dumitru Hogea, seful Politiei Transporturi Tulcea. Au ramas fara barci pentru ca pescuiau ilegal

Dupa cum spun reprezentantii Politiei Transporturi, pe bratul Macin au fost depistati doi barbati de 35, respectiv 33 de ani din Peceneaga. Desi nu erau pescari autorizati, acestia foloseau o unealta cu sirec din fir textil si o unealta de pescuit monofilament.

Cei doi se aflau intr-o ambarcatiune tip lotca, care a fost confiscata de politisti.

La fel s-a intamplat si cu un tanar de 21 de ani din municipiul Tulcea care pescuia, fara a fi autorizat, cu o unealta cu sirec din fir textil fluviul Dunarea, folosind in activitate o ambarcatiune tip lotca din fibra de sticla echipata cu motor Yamaha de 15 cai putere.

In aceeasi perioada a fost depistat si un tanar de 23 de ani din municipiul Tulcea care pescuia, fara a fi autorizat, cu o unealta cu sirec din fir textil, folosind o ambarcatiune model Laguna 480 din fibra de sticla echipata cu motor Suzuki de 15 cai putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *