Si ursii americani cauta in pubele

0
405

Zonele urbane americane sunt asaltate, mai nou, de sute de ursi care, din cauza secetei inregistrate anul acesta, vin in orase pentru a-si procura hrana.ursi

Situatia a provocat panica printre locuitorii din vestul Statelor Unite. Ursii au scormonit in pubele, au fortat usile caselor si au devastat tot ce au intalnit in calea lor. Autoritatile au instalat containere de gunoi blindate, dar nu pare sa fie suficient.

Recent, in vestul statului Colorado, un urs a dormit, timp de cateva ore, intr-un copac dintr-un cartier linistit. Acesta purta in ureche o eticheta ce atesta ca mai fusese „prins la furat”, in timpul altei incursiuni intr-o zona. „Gerurile tardive din luna iunie au distrus plantele cu care se hranesc aceste animale. Vara a fost foarte secetoasa si iarba nu a crescut pe inaltimile muntilor.

In aceste conditii, ursii s-au vazut nevoiti sa coboare in vale pentru a-si cauta hrana”, explica Tyler Baskfield, purtatorul de cuvant in departamentul de resurse naturale din Colorado. In plus, incendiile de padure izbucnite in ultima vreme au distrus resursele de hrana ale animalelor. (Francisca M. Catana)

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.