Sibiul devine timp de trei zile capitala mondiala a discutiilor despre mediu

Peste 200 de reprezentanti de prim rang ai institutiilor de mediu din Europa, printre care se vor afla oficiali ai Comisiei Europene si ai Ministerelor de Mediu din toate tarile UE, vor participa intre 23 si 25 septembrie 2009 la cel mai important forum european avind ca tema implementarea legislatiei de mediu.sibiu

Evenimentul intitulat “Conference on Implementation and enforcement of environmental legislation” este organizat de Comisia Europeana si Garda de Mediu cu sprijinul IMPEL ( reteaua europena a institutiilor cu atributii de implementare si control in domeniul protectiei mediului).

Obiectivele principale ale conferintei sunt legate de eficientizarea aplicarii legislatiei europene de mediu si armonizarea acesteia in statele membre, precum si de promovarea unor reglementari mai bune in acest sector. In cadrul conferintei se vor analiza si rezultatele proiectelor IMPEL, raspandirea bunelor practici in domeniul implementarii legislatiei de mediu, dar si intarirea cooperarii si promovarii retelei IMPEL la nivel national si regional. Nu in ultimul rind, forumul de discutii va cuprinde si o sectiune dedicata gasirii unor noi teme de dezbatere in domeniul protectiei mediului.

Romania si-a asumat organizarea acestei Conferinte pentru a arata ca protectia mediului si identificarea domeniilor de actiune in context international constituie prioritati pentru tara noastra. Garda Nationala de Mediu va sublinia in cadrul acestei conferinte eforturile si rezultatele obtinute de Romania in implementarea legislatiei europene privind mediul, dar va cauta sa descopere si noi oportunitati de cooperare in domeniu la nivel europen si international.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente