Siguranta nucleara din China „nu indeamna la optimism”

  0
  323
  România, una din cele 32 de ??ri care de?in tehnologia întregului ciclu nuclear
  România, una din cele 32 de ţări care deţin tehnologia întregului ciclu nuclear
  Siguranta nucleara din China „nu indeamna la optimism”

  Situatia sigurantei nucleare in China nu „indeamna la optimism” si este complicata de folosirea a diferite tipuri de reactoare si tehnologii, conform unui raport ale carui detalii au fost facute publice de Ministerul Protectiei Mediului de la Beijing, preluat de France Presse, noteaza Agerpres.

  Acest raport, a carui versiune provizorie a fost aprobata in iunie de cabinetul ministerial chinez, marcheaza o etapa inaintea relansarii de catre China a programului sau de construire de centrale nucleare, suspendat dupa accidentul centralei nucleare de la Fukushima (Japonia) in martie 2011.

  „Situatia sigurantei nucleare nu indeamna la optimism”, conform versiunii definitive a documentului publicat marti pe site-ul ministerului.

  In urma accidentului de la Fukushima, China a decis inspectarea celor 41 de reactoare active ale sale sau in proces de constructie si a dispus suspendarea sistemului de acordare de autorizatii pentru construirea de noi centrale.

  „Diversitatea tipurilor de reactoare, a tehnologiilor si normelor complica gestionarea sigurantei”, conform raportului ce recomanda „o imbunatatire a capacitatii centralelor nucleare active si in constructie de a se proteja de accidente grave”. China opereaza si construieste reactoare de conceptie franceza, americana si rusa, dar si altele pe care le-a dezvoltat de una singura.

  „Sistemul de raspuns de urgenta pentru accidentele nucleare trebuie imbunatatit in continuare”, mai ales la nivel local, recomanda documentul. De asemenea, raportul pledeaza pentru „o accelerare a renuntarii la instalatiile nucleare invechite si la o tratare corespunzatoare a deseurilor nucleare istorice”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.