Simpozion national si concurs ecologic, la Barza, judetul Olt

  0
  364
  educatie ecologica
  Simpozion national si concurs ecologic, la Barza, judetul Olt

  Scoala Gimnaziala din Barza va gazdui, sambata, un simpozion national si un concurs cu teme ecologice. Evenimentul are loc in parteneriat cu asociatiile „Salvati Identitatea Satului” si „Renastem Impreuna”.

  Printre scolile implicate in proiect se numara Liceul Tehnologic Piatra Olt, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, din Draganesti Olt, Scoala Gimnaziala „Sfantu Dumitru”-Craiova, Scoala Gimnaziala „Tudor Vladimirescu”, din Dragasani, Valcea, Scoala Gimnaziala Davidesti- Arges, Scoala Gimnaziala „Liviu Rebreanu”- Bucuresti si Scoala Gimnaziala Calugareni- Prahova.

  Evenimentul face parte din parteneriatul educational regional „Impreuna pentru un viitor verde” si cuprinde un simpozion national intitulat „O planeta sanatoasa” si un concurs de creatie plastica si fotografie pe teme ecologice.

  „Adevarata educatie ecologica isi va atinge scopul numai atunci cand elevii- cetatenii de maine- vor fi convinsi de necesitatea ocrotirii naturii si vor deveni factori activi in actiunea de conciliere a omului cu natura. Constientizand frumusetea mediului local, promovand pitorescul zonei in care locuiesc, copiii vor intelege utilitatea actiunilor ecologice si importanta pe care o are implicarea lor in activitati ce privesc ocrotirea si conservarea naturii, ca leagan al vietii noastre”, a declarat Mariana Bogeanu, directorul scolii gazda.

  Scopul proiectului- protejarea mediului si armonizarea relatiilor intre elevi

  Potrivit Nicoletei Parva, coordonatorul proiectului, scopul activitatii este acela de a-i face pe elevi sa constientizeze importanta protejarii mediului inconjurator, dar si acela de a lega prietenii intre elevii scolilor participante.

  „Scopul acestei activitati este dezvoltarea unei constiinte ecologice si crearea, in randul cadrelor didactice, a sentimentului de «pion» in ocrotirea mediului inconjurator. Orientarea spre aceasta tema se datoreaza faptului ca, in ultimii ani, tot mai multe voci lanseaza, pe tonalitati diferite, ideea ca ecologia si protectia mediului sunt doua elemente primordiale in responsabilizarea individului in fata naturii. Tema aleasa corespunde realitatilor culturale, dar si sociale romanesti. Acestea pot sa determine o schimbare de atitudine in privinta obiceiurilor si a mentalitatilor tuturor. Acest proiect se propune un schimb de experienta menit sa propulseze si cadrul didactic pe o treapta superioara a cunoasterii. Prin derularea lui se urmareste si cunoasterea reciproca a cadrelor didactice din scolile implicate, care isi vor dezvolta competente de comunicare si de lucru, de aplicare a cunostintelor insusite in cadrul lectiilor de stiinte ale naturii”, a declarat Parva.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.