Sistem de alimentare a apei si epurare in comuna Sacuieu

  0
  813
  Sistem de alimentare a apei si epurare in comuna Sacuieu
  Sistem de alimentare a apei si epurare in comuna Sacuieu

  Sistemul de alimentare cu apa din comuna clujeana Sacuieu ar urma sa fie extins, iar in comuna va fi introdus un sistem de epurare a apelor menajere, conform unor autorizatii de constructie eliberate astazi de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

  Cele trei documente se refera la extinderea retelei de alimentare cu apa, colectarea si epurarea apelor uzate menajere si modernizarea drumului comunal in comuna Sacuieu. Comuna are deja un sistem centralizat de alimentare cu apa, unde sursa de apa sunt doua izvoare, este vorba de Valea Oilor si Izvor.

  Totusi, comuna nu dispune in prezent de un sistem de canalizare, iar colectarea apelor uzate menajere se face in bazine vidanjabile.

  „S-a constatat ca debitul captat din cele doua izvoare acopera doar partial cerinta de apa pentru intreaga populatie, in perioadele secetoase debitul de apa fiind insuficient. Scopul investitiei il reprezinta extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apa in comuna Sacuieu, prin realizarea unei noi captari si marirea capacitatii de inmagazinare a apei, pentru asigurarea in conformitate cu standardele romanesti si europene in vigoare a conditiilor igienico-sanitare pentru locuitorii localitatii”, arata o informare a CJ Cluj.

  „Apa uzata provenita din gospodariile localnicilor este colectata in bazine necorespunzatoare din punct de vedere al protectiei mediului sau deversata necontrolat in cursurile de apa din apropiere, punand astfel in pericol calitatea apei din panza freatica, precum si a celei de suprafata. Astfel, este imperios necesar sa se realizeze un sistem centralizat de canalizare care sa preia apa uzata menajera din localitatea Sacuieu, precum si o statie de epurare care sa aduca apa uzata la parametrii de calitate impusi, inainte de deversarea in Valea Sacuieu”, se mai arata in informare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.