Situl contaminat Bicapa Tirnaveni se afla in topul celor mai mari trei locuri poluate din tara

Situl contaminat Bicapa Tirnaveni se afla in topul celor mai mari trei locuri poluate din tara

Situl contaminat Bicapa Tirnaveni se afla in topul celor mai mari trei locuri poluate din tara. Chiar daca perspectiva este sumbra, ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo a declarat ca atat ministerul cat si Primaria Tirnaveni vor incerca sa acopere o parte din cheltuieli pentru ca investitorii interesati sa considere o afacere profitabila ecologizarea fostei platforme chimice.
Ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, a declarat ca exista doi investitori interesati de Bicapa Tirnaveni. Asta pentru ca in cazul unei ecologizari, cel care a investit poate sa extraga din zona metale grele. Deocamdata insa lucrurile stau pe loc iar Bicapa Tirnaveni tocmai a fost inclusa de catre reprezentantii Ministerului Mediului pe un loc fruntas al celor mai poluate situri din tara.
„ De exemplu in aceasta lista de prioritati se afla pe loc fruntas de tot Bicapa Tirnaveni. La Bicapa Tirnaveni incercam sa gasim o rezolvare pentru ca este unul sau doi investitori, importanti sunt care ar veni si ar cumpara aceasta unitate”, a declarat Borbély László, ministrul Mediului si Padurilor.

In viziunea sefului de la Ministerul Mediului problema de la Bicapa ar putea fi rezolvata daca primaria orasului ar prelua o parte din situl contaminat. Astfel, cu ajutorul Ministerului Mediului ar atrage fonduri europene pentru ecologizarea zonei. Cealalta parte ar urma sa fie preluata si ecologizata de catre investitor. In cele din urma acesta isi va recupera investitia din metalele grele care se gasesc in zona.
„ Sa lamurim primaria eventual sa preia o parte din zona si prin fonduri europene sa putem plati o parte la Bicapa Tirnaveni si o parte evident sa fie asumata de catre investitor. Investitorul trebuie sa puna banul dar in limita ceea ce, altfel pleaca”, a adaugat Borbély Lászlo.

Ministrul a dat ca exemplu batalul Azomures care va fi transferat in patrimoniul municipiului Tirgu-Mures.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente