Investitorii, atrasi de potentialul eolian al Romaniei

Investitorii, atrasi de potentialul eolian al Romaniei

Propunerile de a reduce sprijinul pentru energia verde, esential pentru atragerea unor investitii de ordinul miliardelor de euro in domeniul energiei eoliene, asteapta inca acordul Comisiei Europene, relateaza Mediafax.

Schimbarile propuse includ posibilitatea reducerii sprijinului daca proiectul devine prea profitabil.

Membrii industriei considera ca schimbarile sunt inca indepartate, iar perspectiva profiturilor ridicate se mentine, spre deosebire de Bulgaria, unde guvernul a modificat prevederea privind achizitia obligatorie de electricitate produsa ecologic, la preturi fixe, ridicate.

“Vor fi cazuri de proiecte abandonate in Bulgaria si de plecare a investitorilor, dar interesul pentru dezvoltarea energiei eoliene in Romania se mentine”, a declarat Joanna Kozak, analist la compania de brokeraj Greenmax Capital Advisors.

Ea a aratat ca incertitudinile legislative nu ajuta, dar investitorii sunt interesati de Romania, principala problema fiind finantarea.

Alte schimbari propuse de Romania sunt reducerea numarului de certificate verzi pentru tehnologii precum biomasa, in timp ce accesul la reteaua de electricitate va fi garantat dar nu prioritar.

“In cazul energiei eoliene, numarul de certificate verzi ramane neschimbat. Credem ca toate celelalte probleme pot fi depasite”, a declarat Adrian Borotea, director al CEZ in Romania.

CEZ, Enel, Iberdrola si Energias de Portugal sunt implicate in proiecte de energie eoliana in Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente