Ministerul Mediului aloca 89 mii lei pentru impadurirea terenurilor degradate

0
360
Ministerul Mediului aloca 89 mii lei pentru impadurirea terenurilor degradate
Ministerul Mediului aloca 89 mii lei pentru impadurirea terenurilor degradate

Administratia Fondului pentru Mediu lanseaza in perioada 18 iulie -19 august 2011 o noua sesiune de finantare, in cadrul Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate.
Bugetul alocat sesiunii de finantare este de 89.000 mii lei, iar suma maxima ce poate fi aprobata pentru fiecare proiect nu poate depasi 3.500 mii lei.
Finantarea nerambursabila, se acorda in proportie de 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect. Coordonarea unitara a finantarii proiectelor aprobate se asigura la nivel local, prin inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare (ITRSV).
Scopul acestui program este imbunatatirea calitatii mediului, prin extinderea suprafetei impadurite la nivel national, ameliorarea progresiva a capacitatii de productie a terenurilor agricole degradate, mentinerea biodiversitatii si dezvoltarea continua a functiilor ecologice si sociale ale padurilor prin finantarea din Fondul pentru mediu.
In cadrul Programului, coordonatorii pot depune dosare de finantare, pentru urmatoarele categorii de solicitanti eligibili; unitati administrativ-teritoriale, conform Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au in proprietate/administrare terenuri agricole degradate, asociatii de proprietari de terenuri, infiintate in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2005, cu modificarile ulterioare, cu exceptia celor in care cel putin unul dintre asociati este constituit ca operator economic, si care au in proprietate/administrare terenuri agricole degradate, composesorate care detin in proprietate terenuri agricole degradate, unitati sau institutii de invatamant si unitati de cult.
Solicitantii eligibili, interesati pot consulta ghidul de finantare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 525/28.07.2010 cu modificarile precizate in Ordinul 1538/2011 care au aparut in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.434/21.06.2011 si disponibil pe
pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu http://www.afm.ro/program_impaduriri_terenuri_degradabile.php
Informatii suplimentare la nivelul judetului Satu Mare se pot obtine la Biroul ITRSV Satu Mare, str. Fabricii nr. 80, tel/fax 0361429473 dar si la APM Satu Mare-compartimentul Proiecte, Relatii Publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.