Solutii pentru finantarea proiectelor energetice

0
504
Solutii pentru finantarea proiectelor energetice
Solutii pentru finantarea proiectelor energetice

Noi modalitati de finantare pentru proiectele din domeniul energiei si pentru combaterea schimbarilor climatice pe agenda Comisiei Europene – Opinia Comisiei pentru industrie, cercetare si energie, Raportor al Parlamentului European, deputatul Marian-Jean Marinescu (PPE, PDL).
de Anca Ochianu
Comisia pentru industrie, cercetare si energie a Parlamentului European a votat Opinia privind noi modalitati de finantare in Uniunea Europeana.

Aceasta Opinie cere Comisiei Europene si statelor membre sa gaseasca cat de curand mijloace inovatoare de finantare pentru viitoarele proiecte din domeniul energiei.

Marian-Jean Marinescu, vicepresedintele Grupului PPE din Parlamentul European, subliniaza faptul ca „veniturile provenite din aceste forme inovatoare de impozitare legate de emisiile de CO2 si coordonate la nivel UE, trebuie sa fie alocate pentru finantarea cercetarii si dezvoltarii si pentru masuri care sa vizeze reducerea emisiilor de carbon, stimularea eficientei energetice si imbunatatirea infrastructurii energetice in UE”.

Opinia propune de asemenea utilizarea eurobond-urilor pentru finantarea infrastructurilor. „Chiar daca aceasta idee nu este inca acceptata de toate statele membre, sunt multumit ca astazi, Comisia ITRE a votat includerea acestui instrument printre noile mijloace de finantare”, a concluzionat europarlamentarul roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.