Solutie temporara pentru gunoi: se redeschide groapa de la Resita

Solutie temporara pentru gunoi: se redeschide groapa de la Resita

Groapa de la Resita se redeschide pentru un an, dar deseurile vor fi impachetate. Singura problema este ca, desi trei gropi de gunoi s-au inchis deja, utilajele pentru balotare nu sunt inca in oras.

Primarii localitatilor din Caras-Severin, care pana acum duceau gunoiul la groapa de la Bocsa, Anina sau Otelu-Rosu, sunt nemultumiti de faptul ca Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (A.D.I.), care are ca scop gestionarea deseurilor si la care edilii platesc cate o cotizatie consistenta, nu au pus pana acum in aplicare sistemul de balotare al gunoaielor.

„Acesta trebuia pus in functiune inca de acum jumatate de an, daca oficialii asociatiei stiau ca se inchid cele trei gropi. Acum, optam de urgenta pentru o solutie care la ora actuala nici macar nu este pusa in practica”, a spus primarul orasului Bocsa, Mirel Pascu. Pana in weekendul care a trecut, orasul pe care il conduce a „gazduit” una dintre cele trei gropi traditionale. Oficialii de la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara nu isi fac griji ca oamenii au ramas cu gunoiul in fata portii. „S-a aprobat o solutie temporara pe un teren de 3.000 de metri patrati, la iesirea din Resita”, a spus presedintele A.D.I., Tiberiu Padurean.

In ceea ce priveste utilajele, acestea sunt in intarziere din alte cauze, nu ca planul nu ar fi bine pus la punct. „Din cauza caniculei, utilajele sunt in intarziere. Sunt restrictii pe drumurile europene si nu au putut sa circule. In cel mai scurt timp, insa, ele vor ajunge la Resita, iar la finele saptamanii sistemul de balotare va fi functional”, a adaugat presedintele A.D.I. Acelasi calm nu este regasit la primari, care acum cauta gropile care mai sunt functionale. „Le ducem la Oravita pana cand se gaseste alta solutie, desi ar fi fost ideal ca odata cu inchiderea celei de la Bocsa lucrurile sa fie clarificate cu sistemul de balotare”, a spus Bogdan Petru, primarul comunei Carasova.

Bani pentru inchiriere

Utilajele vor fi inchiriate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara de la un investitor strain, caruia ii va plati 1,85 milioane de lei pana la finele anului. In acesti bani intra si procesarea, salariile angajatilor si alte cheltuieli curente.

„Taxa pe care o vom plati noi, ca primarie, este de 27 de lei pe mentru cub. Nu am fost de acord cu ea, dar nu am incotro. Cei care vor avea de suferit, in final, vor fi tot oamenii”, a spus edilul sef de la Bocsa, Mirel Pascu, in timp ce oficialii de la A.D.I. il asigura ca oamenii nu vor avea de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *