Sonae Sierra a fost premiata de Comisia Europeana

  0
  511

  sierra.jpgSonae Sierra a fost premiata in cadrul ceremoniei Sustainable Energy Europe Awards (SEE) la categoria Transformarea Pietii
  Conceptul „Green Centre”- factor cheie in dezvoltarea si administrarea centrelor comerciale
  Andris Piebalgs, Comisar European pentru Energie, a fost prezent la ceremonie

  Sonae Sierra a fost distinsa in cadrul premiilor Sustainable Energy Europe Awards (SEE), o initiativa a Comisiei Europene, menita sa premieze pe cel mai bun si cel mai inovativ dezvoltator la nivel european in domeniul energiei durabile. Premiul obtinut la categoria transformarea pietei recunoaste inovatia companiei, ca specialist in centre comerciale in domeniul energiei durabile, prin implementarea conceptului „Green Centre” in dezvoltarea si administrarea centrelor sale.

  olvaro Portela, CEO Sonae Sierra, declara ca „suntem foarte mandri de acest premiu, avand in vedere ca grija pentru mediul inconjurator sta la baza strategiei noastre inca din fazele de dezvoltare si operare a centrelor comerciale, atat prin implementarea in mod sistematic a aplicatiilor inovatoare in scopul mentinerii cresterii durabile a companiei, cat si prin conducerea acestui sector prin metode de responsabilitate corporatista”.

  La ceremonie a participat Andris Piebalgs, Comisar European pentru Energie, prezenta ce demonstreaza dimensiunea si importanta acestei initiative. Demarata in anul 2005, aceasta initiativa a adunat peste 631 de proiecte asociate in scopul promovarii eficientei energiei la nivel european.

  Distinctia a fost acordata in urma unui proces riguros de selectie, care a implicat 251 de candidati. Doar 25 de proiecte au fost selectate si evaluate conform unui riguros set pre-definit de criterii, iar in urma unui scrutin, comitetul tehnic a selectat in final castigatorii celor 5 categorii.

  Sonae Sierra, specialistul international in centre comerciale, este un pionier in Europa in ceea ce priveste grija pentru mediul inconjurator. De peste 10 ani, compania care detine 50 de centre comerciale in Europa si Brazilia, s-a concentrat pe durabilitate in dezvoltarea si operarea centrelor comerciale.

  Politica de mediu Sonae Sierra a fost aprobata in anul 1998 in scopul promovarii dezvoltarii durabile si conservarii mediului inconjurator ca un bun decisiv pentru succesul afacerii.

  Pentru indeplinirea valorilor si ghidului de politica de mediu, Sonae Sierra a dezvoltat un Sistem de Administrare a Mediului Inconjurator in concordanta cu standardul ISO 14001, certificat de catre LLoyd”s Register Quality Assurance. Sistemul are scopul de a imbunatati continuu eco-eficienta companiei si de a minimiza impactele mediului in activitatile companiei in cadrul tuturor dezvoltarilor pe parcursul intreg ciclului de viata – de la faza de dezvoltare si in timpul operarii.

  In termeni practici, aceasta strategie permite companiei sa pozitioneze cele mai bune aplicatii de mediu in domenii ca: economisirea energiei, administrarea consumului de apa si calitate, monitorizarea calitatii aerului, separarea selectiva si reciclarea deseurilor, care rezulta din minimizarea impactelor de mediu ale companiei.

  In scopul politicii de responsabilitate corporatista, Sonae Sierra publica anual obiectivele, aspiratiile si rezultatele in raportul de responsabilitate corporatista.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.