BALENA ALBASTRA

 Distributie si habitat

Balenele albastre pot fi gasite in toate oceanele din lume.Pot fi vazute mai ales de-a lungul malurilor continentale si a ghetarilor, dar aparitiile au fost raportate in oceanul adanc si in regiuni de pe mal.Cele mai multe populatii sunt in Emisfera  Sudica ,Pacificul de Nord si Atlanticul de Nord.

In  Pacificul de Nord, balenele albastre pot fi vazute din California prin Golful. Alaska pana in Insulele Aleutian. Taramurile iernatice sunt departe pe coasta Californiei de sud, Baja California, Taiwan, Japonia si Korea.

Balenele albastre migreaza des, ceea ce inseamna ca se muta din loc in loc de multe ori de-a lungul vietii. Le place sa petreaca  iernile in regiuni temperate si subtropicale, migrand catre regiunile polare primavara si vara. Balenele din Atlanticul de Nord migreaza catre Oceanul Arctic in timpul anotimpurilor de vara si primavara. In emisfera de sud balenele albastre pot fi vazute migrand catre Antarctica, desi nu se stiu multe despre rutele de migratie de la zonele unde se hranesc pana la zonele unde cresc.

In emisfera de sud balenele albastre au fost vazute la nord de Madagascar si Angola in Africa si Rio de Janeiro,Brazilia, Ecuador, si Peru in America de Sud

Caracteristici

Balenele albastre au corpuri lungi si striate care constituie a patra parte din lungimea corpului. Regiunea capului este larga si in forma de U, balenele albastre nu au dinti. In loc de asta au platose de 270-395 cm , cu colti  pe fiecare parte a falcilor.Coltii de balena arata ca niste dinti lungi si subtiri asezati foarte aproape unul de altul. Sunt folosite animale mici care innoata in apa si apoi balena le mananca.

Culoarea: Balenele albastre sunt albastre cu gri ,cu zone albe care le acopera corpul. Partile de dedesubt  ale innotatorilor sunt mai deschise la culoare, si cateodata albe, in timp ce partea de dedesubt a cozii e intunecata. In Antarctica , Pacificul de Nord, si Atlanticul de Nord, organismele mai mici numite diatomi se ataseaza pe partile balenelor albastre. 

Lungime si greutate: Lungimea medie a unei balenei albastre este de 75-80 de picioare in timp ce aceste mamifere marine lungi  pot cantari pana la 200,000 de livre.   (o livra 454g)

Aripioarele: O  aripioara mica in forma de triunghi e asezata pe spatele balenei. Aceasta are masura de 1 picior inaltime

Cresterea si reproducerea Maturitatea sexuala dureaza  de la 5 la 10 ani la  balena albastra. O femela da nastere la un pui la fiecare doi sau trei ani si poarta sarcina de la 10 la 12 luni inainte de a naste.Puii sunt nascuti la caldura, in ape la latitudini joase in zilele de iarna. Un pui de balena albastra are in medie 23 de picioare lungime si o greutate de 4,400 livre (o livra=454g)cand se naste.

 Dieta Balenele albastre se hranesc in principal cu krill, care sunt organisme asemanatoare crevetelui. Pot manca pana la 7,715 de kg de krill pe zi!                   

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *