Proiectul Aqua Terra

0
568

25 Martie 2009 – aparent o data oarecare, insa aceasta zi este un moment cheie, se finalizeaza proiectul european Aqua Terra. Evenimentul este marcat prin Congresul de la Tubingen, Germania ce se va desfasura intre 25-27 Martie a.c.
aqua-terra-project-final-conference.jpg

Proiectul desfasurat cu fonduri europene s-a derulat incepand cu anul 2004, luna Iulie si a inclus 45 de parteneri din 12 state membre ale Uniunii Europene. Obiectivele acestuia au fost:

– o mai buna intelegere a sistemului rau-sediment-sol-ape subterane, la diferite scari temporale si spatiale;
– stabilirea bazelor stiintifice pentru o mai buna gestionare a bazinelor hidrografice;
– dezvoltarea unor instrumente specifice de monitorizare a calitatii apei si solului;
– dezvoltarea de sisteme integrate, ce au ca scop evaluarea gradului de poluare, a schimbarilor climatice si a utilizarii terenurilor pentru o mai buna administrare pe termen lung.

Pentru indeplinirea acestor obiective au fost create 10 sub-proiecte. Acestea au avut ca principala tema studiul, pe diferite sectoare, a 5 bazine hidrografice europene: Brevilles, Ebru, Maas, Elba si Dunarea.

Rezultatele acestor sub-proiecte vor fi prezentate in cadrul congresului anterior mentionat, precum si masurile ce vor fi luate. Conform unei scurte detalieri a proiectului, se doreste ca rezultatul obtinut sa fie folosit ca baza de pornire in stabilirea unor noi politici/norme europene de mediu.

Asteptam cu interes finalitatea acestui proiect si efectele generate.

Sursa: Eu-Aquaterra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.