Sorin Oprescu a plantat arbori in Parcul Tineretului alaturi de 50 de studenti

Sorin Oprescu a plantat arbori in Parcul Tineretului alaturi de 50 de studenti
Sorin Oprescu a plantat arbori in Parcul Tineretului alaturi de 50 de studenti

Primarul General Sorin Oprescu a participat marti la actiunea de plantare arbori si arbusti din Parcul Tineretului, alaturi de 50 de studenti voluntari si de reprezentantii Directiei de Mediu din cadrul Primariei Generale.

Plantarile efectuate in aceasta primavara in Parcul Tineretului reprezinta o continuare a actiunilor de plantare demarate in toamna anului 2013 in aceeasi zona, realizandu-se astfel repopularea cu arbori si arbusti a unei zone a parcului deficitara in vegetatie.

„Incercam sa inverzim parcurile, sa plantam cat mai multi copaci. Ce vedeti astazi in Parcul Tineretului, sunt plantari in compensare. Asa cum stiti, de fiecare data cand in Capitala se efectueaza lucrari, se planteaza de trei ori mai mult decat s-a taiat, in asa fel incat sa pastram un echilibru. De asemenea, incercam sa inlocuim tot ceea ce cu timpul s-a uscat”, a declarat Primarul General.

Actiunea de plantare s-a desfasurat cu ajutorul studentilor voluntari din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii, Facultatii de Arhitectura Ion Mincu, Universitatii Politehnice, Facultatii de Agricultura, Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara si impreuna cu reprezentantii Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei.

Au fost plantate peste 400 de exemplare de arbori si arbusti din speciile: platanus occidentalis (platan), populus nigra (plop negru), tilia tomentosa (tei argintiu), betula pendula (mesteacan), prunus cerasifera pisardii (corcodus rosu), berberis, forsythia suspensa, hibiscus, spiraea, jenuperus horizontalis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *