Stana alimentata cu energie „verde”

0
576

O stana construita in scop turistic in comuna Pianu, la mai putin de 30 de kilometri de Alba Iulia, va functiona exclusiv cu energie „verde”.stana alimentata cu energie verde

„La stana de la Pianu este practic o investitie in energie verde pentru alimentarea cu energie electrica a unei cladiri, o stana ecologica, pe care o promoveaza Consilul Local Pianu. Acolo, ei fac promovarea produselor traditionale, pe baza de lapte – o stana clasica din acest punct de vedere – si ca sa alimenteze cu energie electrica acea stana, nu o vor mai racorda la reteaua de distributie electrica, ci vom face noi o sursa alternativa de energie. Asta inseamna panouri solare si un stalp de energie eoliana. Combinate, vor incarca un acumulator si, printr-un sistem electronic destul de sofisticat, vor asigura toate necesitatile de energie ale stanei”, a explicat Florin Andronescu, directorul Agentiei Locale a Energiei Alba.

Andronescu a precizat ca investitia este realizata de Consiliul Judetean Alba si Consiliul Local Pianu, iar valoare estimata este de aproximativ 30.000 de euro. „Speram ca cel tarziu la finalul lunii august sa fie in functiune”, a mai spus directorul Agentiei Locale a Energiei Alba.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.