Stapanii care nu vor curata dupa caini vor plati pana la 10 milioane de lei

0
365
Stăpânii care nu vor curata dupa caini vor plăti până la 10 milioane de lei
Stapanii care nu vor curata dupa caini vor plati pana la 10 milioane de lei

Consilierii locali vor discuta la sedinta de marti un proiect de hotarare pentru instituirea unei sanctiuni de 1.000 de lei pentru proprietarii care nu curata pe timpul plimbarii dupa propriile patrupede.

Forul deliberativ va lua in discutie la sedinta ordinara de marti o hotarare privind modificarea si completarea Hotararii nr. 84/1996 privind cresterea, intretinerea si circulatia cainilor in municipiul Cluj-Napoca.

Primarul interimar Radu Moisin a explicat ca se intentioneaza cresterea amenzilor pentru proprietarii care nu curata dejectiile animalelor de pe domeniul public. „Am primit nenumarate sesizari si plangeri de la clujeni cu privire la faptul ca proprietarii de caini nu obisnuiesc sa stranga dejectiile. La ultima intalnire pe care am avut-o cu cetatenii in cartierul Zorilor am constatat ca este vorba despre o problema serioasa. De aceea dorim sa ii responsabilizam cumva pe detinatorii de animale. Pentru cei care nu strang aceste dejectii s-a mers pe o sanctiune semnificativa, de 1.000 de lei”, a explicat Moisin.

Oficialul a adaugat ca nemultumirile cetatenilor cu privire la cainii de companie au determinat municipalitatea sa aiba in vedere restrictionarea accesului patrupedelor in viitorul parc-padure care va fi amenajat pe terenul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. „Vom avea totusi un loc pentru plimbat cainii, in vecinatatea padurii-parc, pentru a multumi pe toata lumea. Acum, cu aceasta noua propunere de majorare a sanctiunilor, speram ca proprietarii de patrupede din Cluj-Napoca sa fie mult mai civilizati si sa nu mai deranjeze cetatenii”, a mentionat oficialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.