Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat într-un interviu că Statele Unite au definitivat planurile pentru un atac militar împotriva Iranului pentru a împiedica regimul să obţină arma nucleară în cazul unui eşec al diplomaţiei, relatează ABC News, în pagina electronică. "Unul dintre lucrurile pe care le facem la Departamentul Apărării este să facem planuri. Şi avem planuri pe care să le implementăm în orice situaţie pentru a ne apăra", a declarat Panetta într-un interviu acordat postului de televiziune american. Întrebat despre recentele comentarii ale ambasadorului american în Israel, Daniel Shapiro, că Statele Unite au făcut deja pregătiri pentru un potenţial atac asupra Iranului, Panetta şi-a exprimat speranţa că diferendul va fi rezolvat pe cale paşnică, dar a subliniat clar că Washingtonul nu va tolera un Iran înarmat nuclear. "Premisa fundamentală este că nici Statele Unite, nici comunitatea internaţională nu îi vor permite Iranului să dezvolte o armă nucleară. Vom face tot ce putem pentru a-l împiedica să dezvolte o armă", a conchis el.

Secretarul american al Apararii, Leon Panetta, a declarat intr-un interviu ca Statele Unite au definitivat planurile pentru un atac militar impotriva Iranului pentru a impiedica regimul sa obtina arma nucleara in cazul unui esec al diplomatiei, relateaza ABC News, in pagina electronica.

SUA au definitivat planurile pentru un atac militar impotriva Iranului

“Unul dintre lucrurile pe care le facem la Departamentul Apararii este sa facem planuri. Si avem planuri pe care sa le implementam in orice situatie pentru a ne apara”, a declarat Panetta intr-un interviu acordat postului de televiziune american.

Intrebat despre recentele comentarii ale ambasadorului american in Israel, Daniel Shapiro, ca Statele Unite au facut deja pregatiri pentru un potential atac asupra Iranului, Panetta si-a exprimat speranta ca diferendul va fi rezolvat pe cale pasnica, dar a subliniat clar ca Washingtonul nu va tolera un Iran inarmat nuclear.

“Premisa fundamentala este ca nici Statele Unite, nici comunitatea internationala nu ii vor permite Iranului sa dezvolte o arma nucleara. Vom face tot ce putem pentru a-l impiedica sa dezvolte o arma”, a conchis el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here