Elevi clujeni, de profesie voluntari

Elevi clujeni, de profesie voluntari

Un grup de elevi ai Liceului Teoretic Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca se implica in organizarea de actiuni caritabile incepand cu anul 2010 prin ineditul festival Ghibstock care se desfasoara chiar in curtea scolii.

Elevii au ajutat 20 de copii defavorizati din mediul rural si au refacut „gradina botanica” a scolii, transformata in „clasa verde”. Anul acesta vor sa ajute o tanara bolnava de cancer.

Elevii clujeni de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu au invatat ce inseamna voluntariatul in scopuri caritabile si le-ar putea lectii adultilor. De doi ani organizeaza un festival inedit: Ghibstock, in cadrul caruia au loc concerte, jocuri si proiectii de filme. La prima editie care a avut loc in 2010, copiii au reusit sa mobilizeze 1.000 de persoane si adune 7.000 lei pe care i-au folosit pentru reface „gradina botanica” a scolii, aflata in paragina de 30 de ani si pe care au transformat-o in „clasa verde”, unde elevii liceului pot acum sa desfasoare ore in aer liber.
Elevii de la Ghibu ajuta o tanara bolnava de cancer

Anul acesta, adolescentii clujeni sunt hotarati sa adune cat mai multe fonduri pentru Eugenia Negret, o tanara de 20 de ani de langa Craiova, studenta la Medicina si care sufera de cancer de cand avea 14 ani. „A fost diagnosticata in clasa a VIII-a cu osteosarcom, ceea ce ea credea a fi o simpla inflamatie a gingiei. A urmat tratamente de chimioterapie, a fost operata si, dupa un an, a crezut ca a scapat de boala”, spun organizatorii actiunii caritabile. Dupa ce a crezut ca a scapat de boala, Eugenia a intrat la Facultatea de Medicina si imediat dupa aceasta reusita a aflat ca boala i-a revenit. Tanara refuza sa renunte la scoala si incearca sa faca rost de cursuri si sa invete de acasa. Insa situatia cea mai dificila este ca Eugenia Negret urmeaza un tratament foarte dur pentru care trebuie sa vina la Cluj din trei in trei saptamani si sa stea internata timp de o saptamana. Tratamentul consta atat in chimioterapie cat si in radioterapie si dureaza pana in ianuarie anul viitor.
Are nevoie de reconstructia cavitatii bucale

Tanara a facut pana acum trei sedinte de chimioterapie, apoi doua de radioterapie, dar i-au afectat mucoasa bucala si acum asteapta sa se vindece pentru a putea continua chimioterapia. Organizatorii actiunii caritabile afirma ca fata are nevoie de o operatie prin care sa i se reconstruiasca o parte din cavitatea bucala cu implant de os si implanturi dentare.
Ghibstock pentru Eugenia

Elevii de la Liceul Onisifor Ghibu vor sa o ajute pe Eugenia prin intermediul festivalului Ghibstock, ajuns la editia a treia si care se va desfasura in curtea liceului, in 2 iunie. Intrarea va fi 5 lei, intre orele 11.00 – 16.00 si 7 lei intre orele 16.00 – 22.00. In cadrul festivalului vor avea loc concerte sustinute de Mute, Mr. Levy si Suie Paparude, catarari pe panou, proiectii in aer liber de scurt metraje de film si animatie, workshop-uri, activitati de tip carnaval, jonglerie, expozitie de caini, jocuri si alte activitati distractive.
„Cu banii stransi in urma festivalului am putea contribui la plata macar a catorva din multele deplasari Cluj – Craiova, rezonanta magnetica nucleara, ecografii, radiografii, placi de titan pentru operatie, perfuzii Ringer lactat si clorura de sodiu, analizele repetate din Craiova si multe alte medicamente pe care ni le-a enumerat si ne-am ingrozit la gandul ca un copil trebuie sa treaca prin asa ceva”, au conchis organizatorii Ghibstock.
Ce au facut la primele editii Ghibstock

La prima editie Ghibstock au fost mobilizati peste 1.000 de tineri din liceele clujene si au fost stranse fonduri in valoare de peste 7.000 de lei care au fost utilizati pentru amenajarea clasei verzi. In 2011, fondurile stranse au fost folosite pentru ajutarea a 20 de copii defavorizati din mediul rural, iar in acest an banii vor fi folositi pentru a ajuta o tanara suferinda de cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *