Parcul eolian de 600 MW dezvoltat de CEZ in zona Fantanele-Cogealac, din Dobrogea, va fi functional pana la sfarsitul anului

Parcul eolian de 600 MW dezvoltat de CEZ in zona Fantanele-Cogealac, din Dobrogea, va fi functional pana la sfarsitul anului

Parcul eolian de 600 MW dezvoltat de CEZ in zona Fantanele-Cogealac, din Dobrogea, va fi functional la capacitate maxima pana la sfarsitul anului, a anuntat grupul ceh, care mai vizeaza un proiect pe segmentul energiei regenerabile de 3.000 MW, derulat in Romania, Polonia si Germania.

„Principala investitie in regenerabile (a grupului CEZ in Romania – n.r.) pentru momentul de fata este parcul eolian din zona Fantanele-Cogealac, cu o putere instalata in final de 600 MW. In prezent, sunt deja in operare 387,5 MW, iar pana la sfarsitul anului vor fi in totalitate in operare”, a declarat la Mediafax Talks About Energy directorul general al CEZ Trade, Ion Lungu.

Romania ar putea avea la finele anului capacitati de energie eoliana de circa 2.100 MW.

Reprezentantul CEZ a precizat ca grupul are in plan o investitie pentru dezvoltarea a 3.000 MW din surse regenerabile, care va fi derulata in trei tari, respectiv Romania, Polonia si Germania.

„Programul este in curs de realizare, in Romania au selectate cateva proiecte, dar este prematur sa spunem despre ce proiect este vorba”, a spus Lungu.

In aprilie reprezentantii CEZ au anuntat ca grupul este in discutii avansate pentru achizitia unor proiecte de productie a energiei din surse eoliene in Romania, Germania si Polonia.

Cota de piata a energiei eoliene in primele patru luni a fost de 2,5%, CEZ generand 1,2%, potrivit sursei citate.

Grupul a produs in intervalul ianuarie-aprilie 303 GW/h si a primit aproximativ 600.000 de certificate verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *