Sticle goale si cauciucuri uzate, in locul oaselor de dinozaur

0
423

O parte a falezei din Lyme Regis, supranumita „Coasta Jurassic”, din Anglia s-a prabusit in noaptea de marti spre miercuri. Zona era recunoscuta in toata lumea, inca din vremurile victoriene, pentru ca adapostea oase ale dinozaurilor care au trait acolo in urma cu 195 milioane de ani.

In momentul in care a avut loc alunecarea de teren, considerata a fi cea mai mare din ultimii 100 de ani, autoritatile locale i-au avertizat pe potentialii vanatori de oase sa nu se aventureze intr-o actiune de cautare a fosilelor, pentru ca terenul se putea surpa din nou. „Este o regiune foarte populara ce contine fosile datand de milioane de ani. Prin urmare, grija noastra este sa indepartam publicul de aceasta zona care este in continuare in pericol sa se prabuseasca”, a spus un reprezentant al consiliului administrativ din Dorset.

Ingrijorare inutila

Nu toti localnicii au ascultat sfaturile autoritatilor si multi au venit totusi, sperand ca vor gasi oase de reptile marine preistorice. Insa, surpriza: in locul oaselor vechi de dinozaur, vanatorii au gasit zeci de mii de sticle goale, cauciucuri, baterii de automobile si radiatoare. Nimeni nu stia ca, sub acoperirea unui sit paleontologic, se ascundeau, de fapt, gunoaie vechi de zeci de ani. Autoritatile au declansat imediat o ancheta.

Lyme Regis a fost primul sit englezesc inclus in patrimoniul international UNESCO, locul unde Mary Annings, „Printesa paleontologiei”, a gasit primul ihtiozaur complet, primul pleziozaur si prima reptila zburatoare.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.