Stilourile biodegradabile

Intr-o societate care pune un accent tot mai pronuntat pe consum, dar mult prea timid pe reciclare, o companie americana s-a gandit la o alta modalitate de a produce stilouri.stilou biodegradabil

Pe langa faptul ca in procesul de fabricare se foloseste energia eoliana, stilourile in cauza sunt biodegradabile in proportie de 98%, relateaza site-ul www.energymatters.com.

Avand in vedere ca majoritatea tocurilor de scris sunt facute din otel, polipropilena, nailon, poliester si nu sunt reciclabile, compania americana DBA a pus la punct un stilou al carui corp este facut din plastic biodegradabil.

Totodata, rezervorul de cerneala aferent este fabricat din fibre reciclabile. Potrivit reprezentantilor companiei, cerneala este, de asemenea, prietenoasa cu mediul, gradul de toxicitate al acesteia fiind foarte redus deoarece se fabrica din ingrediente de origine vegetala.

Stiloul a fost conceput de asa natura incat sa se descompuna intr-o perioada de 180 de zile. Singura parte ce nu prezinta aceasta capacitate este penita, care reprezinta 2% din greutatea stiloului.

Compania DBA afirma ca fabrica Harbec din statul New York, unde se produc aceste stilouri, este una dintre cele mai prietenoase cu mediul din Statele Unite ale Americii, fiind alimentata de o centrala electroeoliana.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *