Se surpa Parcul Mihai Bravu!

Targovistenii au ramas stupefiati cand, in orele lor de plimbare prin Parcul Mihai Bravu, au remarcat ca halci mari din nou-infiintata gradina publica a orasului au fost inghitite de raul Ialomita.parcul Mihai Bravu

Oamenii sunt precauti, atunci cand isi plimba copiii. Procesul de eroziune continua de la zi la zi. Intr-o portiune, apa a ros malul pana langa aleea principala. “Este ultima data cand mai vin cu nepotica aici. Pana nu s-o remedia situatia, ma limitez la parcul din centru. Veneam tocmai la marginea orasului pentru liniste, dar in conditiile date, renunt”, spune o bunica.

Ialomita inghite Parcul Mihai Bravu
Gradina publica a fost realizata cu fonduri de la Ministerul Mediului si alocatii din bugetul Primariei Targoviste. S-au cheltuit peste 10 miliarde de lei vechi. Targovistenii de-abia asteptau sa vada minunea. Noul parc se intinde pe o suprafata de aproximativ 5 hectare, pe malul raului Ialomita, intre podurile Mihai Bravu si Teis. O alee pavata, de circa 1,5 kilometri, strajuita de banci, arbori si spatii de joaca pentru copii. Proiectantul, administratia publica locala, constructorul, dirigintele de santier nu au luat in calcul faptul ca intreaga investitie poate fi pusa in pericol de apele raului Ialomita, al carui curs este neregularizat pe toata lungimea nou-infiintatului parc.

Raul curge pe langa aleea pietonala
Inevitabilul s-a produs mult prea rapid. Apele involburate ale Ialomitei, alimentate de ploile din ultima luna, au erodat deja Parcul Mihai Bravu. In unele portiuni, raul curge pe langa aleea pietonala. Noroc cu balustradele, ca altfel se pot produce incidente nedorite. Bucati din mal se rup in continuare. Primarul municipiului, Gabriel Boriga, recunoaste ca parcul nu mai indeplineste conditiile de siguranta pentru cetateni. “Este o situatie ingrijoratoare. Aleea principala a parcului este in pericol de prabusire. Malul nu mai tine mai mult de trei luni. Situatia chiar arde”, spune Gabriel Boriga. Pentru a pune la adapost investitia de 10 miliarde de lei vechi abia data in folosinta, Consiliu Local Targoviste a aprobat alocarea altor 23 de miliarde de lei vechi pentru consolidarea malului raului Ialomita pe o portiune de 300 de metri. “Este strigator la cer. Cum sa pornesti o asemenea lucrare fara sa te gandesti la toate pericolele? E clar ca s-a aruncat cu banii”, spune un targovistean care se plimba prin Parcul Mihai Bravu.

Sursa: Adevarul

Articolul precedentStilourile biodegradabile
Articolul următorTurism printre crocodili

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente