Stilul de viata sanatos este promovat printre copiii targovisteni

Acestia pot participa la sesiuni de informare la Biblioteca Judeteana, acolo unde vor fi invatati cum sa evite obezitatea. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Dambovita atrag atentia ca influenta obezitatii la copii este in crestere.

Directia de Sanatate Publica Dambovita si Biblioteca Judeteana “Ion Heliade Radulescu” vin in ajutorul tinerilor targovisteni care duc un stil de viata nesanatos. Acestia au parte de sesiuni de informare despre cum sa traiasca sanatos si cum sa nu pice prada obezitatii. “Influenta obsezitatii la copii este in crestere, asta pentru ca nu sunt informati de ajuns. Copiii nostri vad la televizor reclame cu chips-uri si Coca-Cola, iar reclamele de informare asupra unui stil de viata sanatos sunt doar sub forma de text, care impresioneaza mai putin”, marturiseste dr. Camela Sava, reprezentant al Directiei de Sanatate Publica Dambovita.
La Biblioteca Judeteana a fost initiat un proiect intitulat “Un nou stil de viata”, in care reprezentanti ai D.S.P. Dambovita le-au prezentant copiilor diferite probleme de sanatate, care apar in urma neglijarii alimentatiei sanatoase, dar si a activitatii fizice. “Daca le oferim copiilor posibilitatea sa studieze, sa vina sa se informeze, atunci vrem sa le oferim si aceasta posibilitate de a fi informati cum sa traiasca sanatos, sa facem cu ei educatie sanitara. Alimentatia sanatoasa si activitatea fizica trebuie puse in evidenta, pentru ca obezitatea este din ce in ce mai frecventa la nivelul tinerilor”, a declarat pentru Adevarul se Seara Carmen Vadan, directorul Bibliptecii Judetene “Ioan Heliade Radulescu”.

Crosul XXL

Copiii cazuti prada obezitatii vor avea parte de o activitate recreativa, dar si utila, un cros numai pentru acestia care se va intitula “Crosul XXL”. Totodata, reprezentantii Bibliotecii Judetene vor incerca sa arate ca daca tinerii obezi nu sunt buni la activitatile fizice, atunci au alte atuu-ri care compenseaza. “Va fi ceva interactiv, un fel de razbunare a lor, in ideea ca cei care sunt obezi si care pun activitatea fizica pe al doilea plan, poate au alte aptitudini, citesc, lucreaza pe calculator sau au alte atuuri”, marturiseste aceasta.
Tinerilor care participa la sesiunile de informare li se pun la dispozitie cartile despre un stil de viata sanatos, diete, tratamente naturiste, dar si prezentari video sau documentare. De asemenea, in cadrul intalnirilor vor fi invitati si medici nutritionisti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente