Stiti ca se taie ilegal brazi? Opriti uciderea padurilor! Sunati la 112!

?ti?i c? se taie ilegal brazi? Opri?i uciderea p?durilor! Suna?i la 112!
Stiti ca se taie ilegal brazi? Opriti uciderea padurilor! Sunati la 112!
Stiti ca se taie ilegal brazi? Opriti uciderea padurilor! Sunati la 112!

In perioada sarbatorilor mii de brazi sunt taiati pentru a fi impodobiti. Insa, multi dintre acesti copaci sunt taiati ilegal pentru a fi vanduti in pietele din marile orase. Pentru a stopa taierile ilegale, World Wide Fund for Nature (WWF) – o organizatie non-guvernamentala internationala independenta a lansat campania „Opriti taierile ilegale!”, prin care ii implica pe cetateni sa participe direct la semnalarea cazurilor de taieri ilegale si sa sune la 112.

In luna octombrie, Ministerul Padurilor si Apelor a lansat Radarul Padurilor, un sistem informatic prin care orice cetatean poate face sesizari la numarul 112 privind transporturile de lemn care ar putea proveni din taieri ilegale.

Toti cei care vad un camion plin cu lemne pot suna la 112 unde sa transmita operatorilor numarul de inmatriculare al camionului. Acestia vor verifica daca transportul este legal. In cazul in care nu este legal, cel care face sesizarea va fi pus in legatura cu politistii care il vor indruma sa faca sesizare.

Inca de la inceput, WWF a promovat si a contribuit cu amendamente la Radarul Padurilor introdus in octombrie de Ministerul Padurilor si a Apelor.
Prin campania „Opriti taierile ilegale!” WWF Romania vrea sa-i determine pe romani sa participe la pastrarea padurilor din tara noastra.

„WWF a promovat, a sustinut si a contribuit cu amendamente la Radarul padurilor, introdus in octombrie de Ministerul Padurilor si Apelor. Fiecare transport de lemn primeste automat un cod unic generat de un server central si astfel devine verificabil inclusiv prin apeluri la 112, in timp real. Beneficiarul lemnului nu se poate inregistra cu transportul daca nu verifica acest cod unic si deci provenienta legala a lemnului”, sustin reprezentantii WWF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *