Municipalitatea din Bucuresti vrea sa dea militaria jos din pod si sa curete orasul de praf. In curand, santierele din Bucuresti vor fi obligate sa aiba perdele de apa, rampe unde vor fi spalate camioanele si containere inchise ermetic pentru deseuri.
perdea de apa pe santier
Daca nu proprietarii vor fi amendati, iar lucrarile oprite. In fiecare an se aduna aproximativ 4.000 de tone de praf pe fiecare kilometru patrat din oras.

Pana regulile Primariei vor deveni obligatorii, utilajele lasa tot noroiul pe strazile Capitalei, santierele sunt pline de gunoaie, iar vantul aseaza intr-un an 3900 de tone de praf pe fiecare kilometru patrat din oras. Mare parte din acest praf ajunge in casele bucurestenilor.

“Brevetul verde”, un set de reguli pentru reducerea poluarii eleborat de Primaria Capitalei, presupune ca oricine vrea sa construiasca este obligat sa respecte anumite cerinte, intre care:

– sa izoleze santierul astfel incat sa nu permita accesul in santier decat pe caile special amenajate;

-sa depoziteze direct in containere sau in alte ambalaje materialele reutilizabile rezultate in urma lucrarilor de constructii;

-sa indeparteze imediat cu mijloace de transport corespunzatoare materialele neutilizabile;

– sa ia toate masurile de semnalizare si iluminare a zonei de lucru atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte;

Cine nu respecta prevederile Brevetul verde va aduce amenzi proprietarilor de santiere cuprinse intre 100 – 500 lei pentru persoanele fizice si intre 500 – 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here