Strategii si tehnici pentru industria de petrol si gaze naturale pentru remedierea solurilor contaminate – Conferinta 25-27 Martie 2009

  0
  325

  soluri contaminateRemedierea solurilor contaminate – metode de investigare si gestionare pe baza riscurilor. Strategii si tehnici pentru industria de petrol si gaze naturale

  Sinaia; Hotel International, 25 – 27 martie 2009
  Participanti inregistrati: 145
  Vorbitori:17

  In perioada 25-27 martie 2009, va avea loc la Sinaia, Hotel International – Sala Auditorium, Conferinta „Remedierea solurilor contaminate – metode de investigare si gestionare pe baza riscurilor. Strategii si tehnici pentru industria de petrol si gaze naturale”, eveniment ce-si propune sa aduca o contributie majora in domeniul protectiei solului in Romania.

  Conferinta este organizata de catre compania Meda Consulting, partenerii evenimentului fiind companiile Petrom – Partener Principal, ERM Environmental Resources Management – Partener Asociat, PSV INDUSTRIES si ECO ENGINEERING GROUP – Parteneri, iar din categoria partenerilor oficiali fac parte SIPG si Petroleum Club Romania. Conferinta se bucura, de asemenea, de sprijinul media al Grupului de Presa BURSA, Agentiei Nationale de Presa Agerpres, NewsIn, Monitorul de Petrol si Gaze, EcoSapiens, EcoSemnal si Eco Magazin.

  Desi productia de petrol si gaze are o istorie foarte lunga in Romania, nu acelasi lucru se poate spune si despre eforturile pentru a rezolva problemele de mediu cauzate de aceste activitati. Acest fapt s-a imbunatatit semnificativ in ultimii ani, nu numai prin revizuirea legilor si reglementarilor referitoare la protectia solului si subsolului, dar si prin accelerarea proceselor de management si a politicilor de mediu din industrie. Drept urmare, piata furnizorilor de servicii si a consultantei de mediu s-a dezvoltat substantial in Romania, existand inca o cerere crescanda in domeniul investigarii si remedierii solului si apelor subterane.

  Stabilirea momentului pentru organizarea unei astfel de conferinte pare a fi ales perfect. Acest lucru este reflectat si de numarul mare de participanti, reprezentanti ai agentiilor pentru protectia mediului, agentilor economici industriali (nu numai din industria petrolului si a gazelor naturale), consultantilor de mediu si furnizorii de tehnologie si servicii. Alegerea orasului Sinaia ca loc de desfasurare a prezentei conferinte a contribuit cu siguranta la atractivitatea evenimentului.

  In cadrul conferintei, specialisti de top din Romania si din strainatate vor prezenta si vor dezbate puncte de vedere, precum si experienta acumulata cu privire la reglementarile legate de protectia mediului, strategiile, tehnologiile si metodele de investigare pentru evaluarea riscului, precum si cele pentru decontaminare/remediere. Tehnologiile ce vor fi prezentate vor include exemple din activitati de foraj, prelevare de probe, investigatii geofizice, gestionarea si interpretarea datelor, modelare, diverse metode de remediere inclusiv masuri de interventie in cazul scurgerilor, cat si un studiu de caz despre un amplu proiect de remediere in Bucuresti.

  Update post eveniment

  In perioada 25-27 martie 2009 a avut loc, la Sinaia, Conferinta „Remedierea solurilor contaminate – metode de investigare si gestionare pe baza riscurilor. Strategii si tehnici pentru industria de petrol si gaze naturale”. Conferinta a fost organizata de catre compania Meda Consulting, iar printre partenerii evenimentului s-au numarat companiile Petrom – Partener Principal, ERM Environmental Resources Management – Partener Asociat, PSV INDUSTRIES si ECO ENGINEERING GROUP – Parteneri.

  In contextul in care eforturile pentru a rezolva problemele de mediu cauzate de activitatile desfasurate in procesul de productie a petrolului si gazelor naturale au condus la o imbunatatire semnificativa a situatiei in acest sector de activitate, nu numai prin revizuirea legilor si reglementarilor referitoare la protectia solului si subsolului, dar si prin accelerarea proceselor de management si a politicilor de mediu din industrie – piata furnizorilor de servicii si a consultantei de mediu s-a dezvoltat substantial in Romania, existand inca o cerere crescanda in domeniul investigarii si remedierii solului si apelor subterane.

  Conferinta a reusit sa aduca, prin temele abordate, o contributie majora in domeniul protectiei solului in Romania. Evenimentul a fost structurat pe trei sesiuni, in cadrul carora reprezentanti ai agentiilor pentru protectia mediului, agentilor economici industriali, consultantilor de mediu si furnizorii de tehnologie si servicii au prezentat puncte de vedere, precum si experienta acumulata cu privire la reglementarile legate de protectia mediului, strategiile, tehnologiile si metodele de investigare pentru evaluarea riscului, precum si cele pentru decontaminare/remediere. Tehnologiile prezentate au inclus exemple din activitati de foraj, prelevare de probe, investigatii geofizice, gestionarea si interpretarea datelor, modelare, diverse metode de remediere inclusiv masuri de interventie in cazul scurgerilor, cat si un studiu de caz despre un amplu proiect de remediere desfasurat in Bucuresti.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.