Sturionii si rechinii dispar din Marea Neagra

Aproximativ 222 de specii periclitate figureaza in Cartea Rosie a Marii Negre. Activitatea umana are cel mai mare impact in ceea ce priveste disparitia vietatilor marine, avertizeaza specialistii de la Institutul de Cercetare Marina “Grigore Antipa”, din Constanta (INCDM).rechini

Printre speciile aflate in pericol se numara sturionii, rechinul de Marea Neagra, delfinul comun, stridiile, calutul de mare si scrumbia albastra, se arata intr-un studiu realizat de reprezentantii INCDM.

Poluarea, pescuitul comercial, invazia unor specii de pesti straine, schimbarile climatice, activitatile militare si de aparare sunt doar cativa dintre factorii care afecteaza mediul marin.

Pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta vietatile marine, INCDM si agentia “4 ACE” va incepe campania “Mesaje pentru Marea Neagra”.

Pentru derularea acestei campanii a fost creat site-ul www.mesajepentrumare.ro. Acolo sunt puse la vanzare mai multe produse cu preturi ce variaza intre 5 si 1.700 de lei.

Banii stransi din vanzarea produselor vor fi donati INCDM pentru desfasurarea proiectelor de salvare a Marii Negre. Campania este organizata in premiera. Va incepe cu ocazia Zilei Internationale a Marii Negre, la 31 octombrie si va dura un an.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente