SUA acorda asistenta urgenta fermierilor din Moldova afectati de seceta

0
324

Ambasada SUA in Moldova a anuntat astazi ca Guvernul SUA a oferit o asistenta urgenta in valoare de 150 000 de dolari pentru a ajuta cetatenii Moldovei afectati de seceta.

Asistenta va fi folosita pentru procurarea a semintelor si distribuirea lor fermierilor din Moldova afectati de seceta pentru a fi folosite pentru plantatiile de toamna.

O analiza recenta efectuata de Organizatia pentru Agricultura si Alimentatie a ONU (FAO) si Programul pentru Alimentatie Mondiala a ONU a identificat necesitatea de seminte de cereale (in special grau, orz si secara) ca ajutorul cel mai urgent de care au nevoie fermierii.

Kelly Keiderling,insarcinata cu Afaceri a Ambasadei SUA, a spus ca desi acest ajutor initial este destul de modest, Guvernul SUA a sperat sa ajute cat mai rapid in domeniile cel mai afectate.

Fermierii care si-au pierdut roada nu au bani pentru a procura seminte. Semintele oferite gratis prin aceasta asistenta vor permite fermierilor sa efectueze semanaturile in aceasta toamna pentru ca sa nu piarda inca o roada. Daca fermierii nu vor semana in aceasta toamna, roada de anul viitor va fi grav afectata chiar daca va cadea cantitatea necesara de ploi.

Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) va lucra impreuna cu organizatia Americana Citizens Network for Foreign Affairs (CNFA), si cu asociatiile de fermieri din Moldova pentru a oferi seminte fermierilor din Moldova cat de curand posibil.

Temperaturile extrem de inalte si cantitatea mica de ploi pe parcursul verii 2007 au dus la seceta in 28 din 32 de raioane a Moldovei. Conform unei analize efectuate de catre FAO/WFP, 84% din pamantul arabil din Moldova este afectat de seceta si pierderile de cereale cifreaza aproximativ la 300 milioane Euro. FAO/WFP a estimat ca pierderile in sectorul cresterii animalelor vor fi si mai mari.

Sursa: Ziarul de Garda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.