Suceava: Prin introducerea sistemului de sortare selectiva a deseurilor, cantitatea de deseuri depozitate s-a redus cu 30%

Suceava: Prin introducerea sistemului de sortare selectiva a deseurilor, cantitatea de deseuri depozitate s-a redus cu 30%

Anul trecut, din municipiul Suceava s-au colectat 120.636 mc de deseuri menajere si de alta origine, anunta viceprimarul Sucevei, Lucian Harsovschi. El reliefeaza ca, prin introducerea sistemului de sortare selectiva a deseurilor, cantitatea de deseuri transportate la depozitul administrat de societatea Urban Serv Botosani s-a redus cu 28,82%, respectiv la 85.860 mc. Astfel, in urma sortarii selective si recuperarii a 34.776 mc de materiale reciclabile, cheltuielile de transport s-au diminuat cu 1,25 milioane de lei, fara TVA. Aflam ca extrasi la baza de sortare din Suceava au fost 5.425 mc de deseuri din constructii sau demolari; 17.388 mc de pet-uri; 4.173 mc de hartie, 3.825 mc de folie, precum si 3.477 mc de reciclabile din sticla, lemn sau metale. Din toate aceste cantitati, in 2011, direct de la populatie si agentii economici de pe raza municipiului s-au colectat selectiv, prin intermediul celor 120 de puncte amenajate si dotate cu eurocontainere, 1886 mc de hartie si carton; 236 mc de folie si 400 mc de peturi.

„Prin colectarea selectiva, dar si prin sortare, cantitatea totala de deseuri transportata si depozitata pe platforma de la Botosani s-a redus cu 28,82%”, subliniaza viceprimarul.

Pe de alta parte, el precizeaza ca, in urma introducerii, de la 1 mai 2011, a sistemului de colectare selectiva a deseurilor si la nivelul caselor particulare din cartiere, au fost adunate doar 15 tone de pet-uri si 10 tone de hartie si carton. Acest tip de colectare se realizata prin intermediul celor trei tarcuri amenajate pe strazile Plevnei, Capitan Grigore Andrei si Dobrila Eugen, prin intermediul a doua autospeciale care deservesc zonele cu locuinte individuale. Lucian Harsovschi declara ca volumele stranse nu sunt semnificative si ca localnicilor care nu au respectat reglementarile privind colectarea si depozitarea selectiva, inspectorii primariei le-au aplicat 50 de avertismente.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente