Suedia ar putea impune o taxa pe carne

Pentru a incuraja reorientarea populatiei catre alegeri mai sustenabile de viata, guvernul suedez ia in considerare posibilitatea introducerii unei taxe pe carne. In urma cu cinci ani, ONU anuntase ca, pentru a reduce emisiile de carbon, oamenii ar trebui sa incerce sa adopte o alimentatie bazata pe plante, dat fiind ca industria cresterii si procesarii animalelor este mare generatoare de gaze de sera.

In vreme ce in alte tari se inregistreaza o crestere a consumului de carne, Suedia a luat in serios avertismentul ONU. De altfel, Suedia a fost declarata, acum doi ani, Most Sustainable Country In The World. Vestea despre posibila taxa pe carne vine la doi ani dupa ce autoritatile au desconsiderat o recomandare a Comitetului pentru Agricultura din Suedia, care spunea ca o astfel de taxa ar putea reduce consumul de carne si, totodata, efectele asupra mediului. Acum, insa, guvernul este dispus sa ia in serios ideea, dupa ce o petitie cetateneasca a solicitat legiuitorilor sa ia actiuni concrete in legatura cu aceasta problema.

Un studiu realizat anul trecut sustine ca 10% dintre suedezi nu consuma carne, iar studiile care arata ca o dieta bazata pe plante este mai sanatoasa sunt din belsug. Printre cele mai cunoscute beneficii ale unei astfel de alimentatii se numara pierderea in greutate, scaderea riscului de diabet si cancer, precum si imbunatatirea aspectului fizic. Beneficiile pentru mediul inconjurator sunt si ele importante: industria carnii este unul dintre cei mai mari generatori de emisii de gaze, iar oamenii de stiinta sustin ca o reducere a consumului de carne, respectiv a productiei, ar putea ajuta la reducerea drastica a poluarii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente