Sulfina Barbu: Ecotaxa ar putea fi suspendata pana in iunie 2010

Presedintele Comisiei de administratie a Camerei, Sulfina Barbu, a anuntat vineri ca ecotaxa pe pungile de plastic ar putea fi suspendata pana la 1 ianuarie 2010 sau pana la 30 iunie 2010, propunerea urmand sa fie discutata cu ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
taxa pe punga
Potrivit lui Barbu, grupul de lucru format in cadrul unei dezbateri privind ecotaxa, a propus suspendarea taxei in functie de infiintarea unor laboratoare de testare a materialelor biodegradabile la nivel national sau la nivelul producatorilor.

“Nu pot sa va spun acum daca sustin suspendarea pana la 1 ianuarie 2010. Astept sa discutam si cu Ministerul si sa vedem si propunerea Guvernului”, a precizat Barbu. Democrat-liberala a adaugat ca suspendarea ecotaxei ar putea fi pusa in practica fie printr-o noua ordonanta de urgenta, fie prin amendarea actului normativ in vigoare, aflat in dezbaterea Comisiei de administratie.

Potrivit lui Barbu, situatia ar putea fi transata in urma discutiei “clarificatoare” cu ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, invitat la Comisie in perioada 13-16 aprilie. “Daca reusim sa ajungem la o forma corecta a legii de aprobare (n.r. – a OUG care instituie ecotaxa), atunci nu mai este necesara suspendarea. Daca mai trebuie sa facem discutii cu specialisti, atunci vom reveni cu cererea pentru Guvern de a proroga termenul. Repet insa, ecotaxa trebuie sa existe pentru a ne atinge obiectivele de mediu”, a conchis Barbu.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente