Etapa din aceasta primavara a campaniei de impadurire “Romania prinde radacini”, initiata de Realitatea TV, continua sambata, 4 aprilie, in acelasi loc in care s-au plantat ultimii arbori in editia 2008 a campaniei.
romania prinde radacini
Caravana “verde” revine la Comanesti, judetul Bacau, pentru a continua procesul de refacere a padurii de pe Valea Agasului. Cu ajutorul voluntarilor, vor fi plantati 26.000 de puieti de brad, molid si paltin care vor extinde cu inca cinci hectare viitoarea padure sadita anul trecut.

Pe 30 octombrie 2008, peste 2.000 de voluntari, printre care numerosi oameni politici, sportivi sau artisti, au plantat puieti de brad, paltin si pin pe un teren de cinci hectare de langa Comanesti. Continuarea actiunii in etapa a II-a a campaniei “Romania prinde radacini” este dovada ca misiunea televiziunii de stiri si a partenerilor sai este continua si sustinuta. Demersul va merge mai departe in zonele unde s-au facut deja plantari, dar se va extinde si in alte regiuni afectate de lipsa padurii.

Plantarea de la Comanesti duce mai departe seria de impaduriri care a cuprins in aceasta primavara o padure calamitata din Ialomita, un lot din “desertul Olteniei” si o regiune cu alunecari de teren frecvente de langa Iasi. La Suditi, Dabuleni si Iasi s-au plantat in total peste 115.000 de arbori, in zilele de 15, 22 si 27 martie.

Printre voluntari s-au numarat presedintele Senatului – Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor – Roberta Anastase, ministrul Mediului – Nicolae Nemirschi, ministrul Educatiei – Ecaterina Andronescu, ministrul Apararii – Mihai Stanisoara, ministrul Agriculturii – Ilie Sarbu, presedintele MaiMultVerde Dragos Bucurenci, parlamentari, oameni de afaceri, sportivi, artisti, oameni de cultura, voluntari Petrom si MaiMultVerde veniti din toata tara, dar si oameni de rand din judetele in care s-a plantat.

Numarul voluntarilor a crescut de la un judet la altul, culminand cu recordul de pana acum – 6.500 de persoane la Iasi. Comparativ cu cei 5.000 de voluntari care au participat la cele trei zile de plantare din 2008, in judetele Suceava, Neamt si Bacau, este o crestere fara precedent care demonstreaza succesul actiunii.

Campania “Romania prinde radacini” face parte din programul “Cod Verde”, prin care Grupul Realitatea-Catavencu se implica responsabil si sustinut in politicile de mediu.

Inceputa in toamna anului 2008, “Romania prinde radacini” se deruleaza in colaborare cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Organizatia Non- Guvernamentala MaiMultVerde si cu sustinerea Petrom. Lucrarile se desfasoara in colaborare cu Consiliul Judetean Bacau si cu Consiliul Local Comanesti.

Campania se intinde pe o durata de 5 ani, cu plantari succesive primavara si toamna, iar Realitatea TV va transmite in direct aceste mari actiuni de voluntariat in sprijinul padurii si al unui viitor mai curat pentru generatiile viitoare.

“Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat sa lasi dupa tine o padure, si nu un arbore. Daca fiecare dintre noi si-ar lua in serios destinul, am avea o tara bogata, frumoasa si curata. Noi am inceput cu padurea, pentru ca “Romania prinde radacini” inseamna mai mult decat a planta. Inseamna sentimentul comunitar, apartenenta la un loc, adica identitate. Si fiecare dintre noi e dator sa si-o construiasca”, declara Mihai Tatulici, initiatorul si realizatorul campaniei “Romania prinde radacini”.

IAA Romania si Gala “Oameni pentru oameni” au premiat campania “Romania prinde radacini” pentru cel mai bun program comunitar pe 2008.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here