Sulfina Barbu: Korodi si-a schimbat pozitia cu privire la proiectul Rosia Montana cand a ajuns ministru

Fostul ministru democrat al Mediului Sulfina Barbu a sustinut ca actualul ministru Attila Korodi si-a schimbat pozitia cu privire la proiectul Rosia Montana cand i s-a incredintat acest portofoliu. “Nu-mi amintesc ca, pe perioada mandatului meu, la Ministerul Mediului sa-l fi auzit vreodata pe domnul Korodi, care era secretar de stat, ca s-a pronuntat impotriva acestui proiect. Dimpotriva. Pe actul normativ initiat de Funar si de Eckstein a avut si dansul un punct de vedere si n-a fost impotriva. Attila Korodi si-a schimbat pozitia in momentul cand a fost numit ministru”, a afirmat Sulfina Barbu.

Ea l-a atacat pe actualul ministru al Mediului, sustinand ca s-a antepronuntat cand a suspendat procedura de evaluare a proiectului invocand o prevedere a legii contenciosului administrativ, dar intr-un moment cand se judeca un proces. “Nu cred ca este o pozitie corecta pentru un inalt demnitar sa se antepronunte din moment ce nu are un argument juridic sau tehnic fundamentat de specialisti”, a spus Sulfina Barbu.

Potrivit acesteia, desi exista o directiva europeana care permite folosirea cianurilor in exploatarea de minereuri neferoase intr-o anumita limita, Guvernul sustine modificarea legii minelor prin interzicerea folosirii cianurilor pe teritoriul Romaniei.

“Este o lege speciala care interzice o investitie in Romania, un precedent periculos care se creeaza. Mentionez ca exista directiva europeana in acest domeniu care permite folosirea cianurilor in exploatarea de minereuri neferoase in toata Uniunea Europeana, cu o limita maxima de 50 de parti pe milion, cand discutam despre cianuri. Introducerea acestei legi speciale este un precedent periculos”, a adaugat Sulfina Barbu.

Sursa: Green Report

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente