Summitul G20: Putin laud? o
Summitul G20: Putin laudă o "atmosferă constructivă" și este satisfăcut de rezultate
Summitul G20: Putin lauda o "atmosfera constructiva" si este satisfacut de rezultate
Summitul G20: Putin lauda o “atmosfera constructiva” si este satisfacut de rezultate

Presedintele rus Vladimir Putin a laudat duminica o “atmosfera constructiva” la summitul G20 de la Brisbane in Australia, in ciuda presiunii impuse asupra sa de liderii occidentali din cauza crizei din Ucraina.

“Intr-adevar, unele dintre punctele noastre de vedere nu coincid dar discutiile au fost complete, constructive si foarte utile”, a declarat Putin intr-o conferinta de presa retransmisa de televiziunea rusa. Presedintele rus a multumit in special primului ministru australian si gazda evenimentului Tony Abbott pentru primirea oferita.

Printre altele, presedintele rus Vladimir Putin a estimat, duminica pe marginea summitului G20, ca decizia Kievului de a pune capat finantarii estului separatist al Ucrainei este o “mare greseala” pentru ca rupe de fapt aceste teritorii de restul tarii, adauga AFP.

“Am aflat din mass-media despre blocada economica a regiunilor Lugansk si Donetk. Cred ca este o mare greseala pentru ca ei rup cu mainile lor aceste regiuni /de restul tarii/. De ce?”, s-a intrebat Putin in fata jurnalistilor la conferinta de presa retransmisa de televiziunea rusa. “Vom discuta acest lucru cu Petro Alekseevici /Porosenko/”, a adaugat el.

Potrivit lui Putin, tema crizei ucrainene a fost abordata doar in cadrul reuniunilor bilaterale si nu la reuniunile comune.

“Discutiile au fost foarte sincere, semnificative si utile in opinia mea. Cred ca am reusit sa ne intelegem mai bine cu colegii nostri, sa inteleaga motivele Rusiei. Ei m-au informat despre preocuparile lor. Cred ca acest lucru ne va ajuta”, a adaugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here