Sunt 1,9 milioane de specii de plante si animale pe Terra

Noul catalog al speciilor de plante si animale cunoscute pana in prezent pe planeta noastra include 1,9 milioane de specii, ceea ce inseamna o crestere cu 114.000 fata de precedenta cercetare realizata in urma cu trei ani, anunta Mediafax.koala

Australia detine una dintre cele mai diversificate “colectii” de specii, 87% dintre speciile de mamifere si 93% dintre cele de reptile traind doar pe acest continent. Dintre acestea nu lipsesc, desigur, emblematicii canguri si ursi koala.

In ciuda acestei abundente, o cincime din aceste specii sunt pe cale de disparitie in Australia, cel mai secetos continent din lume, au declarat expertii australieni.

Anual, aproximativ 18.000 de noi specii sunt descoperite si descrise de oamenii de stiinta, iar 75% dintre acestea, potrivit catalogului din 2007, sunt nevertebrate, 11% sunt plante, iar 7% sunt animale vertebrate.

Potrivit autorilor, munca de catalogare a speciilor este departe de a fi finalizata, numarul total al speciilor prezente pe Terra fiind estimat de specialisti la o cifra intre 5 si 50 de milioane.

Sursa: Libertatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,191FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente