Suprataxarea paraginii

  0
  563
  Suprataxarea paraginii
  Suprataxarea paraginii
  Suprataxarea paraginii

  Proprietarii care isi lasa cladirile sau terenurile in paragina ar putea plati impozite de cinci ori mai mari decat restul proprietarilor.

  Asociatia Municipiilor din Romania a propus Guvernului aceasta masura, care urmeaza sa fie discutata in luna decembrie.

  Executivul ar urma sa aprobe cota maxima de supraimpozitare, iar administratiile locale sa decida care va fi majorarea, in functie de situatia existenta in fiecare oras.

  „Aceasta masura nu urmareste sa aduca bani in plus la bugetul local, ci sa rezolve problema cladirilor si terenurilor abandonate, proprietarii fiind siliti sa le repare sau sa le vanda, fie sa discute o solutie de finantare cu primaria, pentru a le putea reabilita“, a declarat Ilie Bolojan (foto), presedintele executiv al Asociatiilor Municipiilor din Romania.

  Robert Negoita, primarul sectorului 3 al Capitalei, a declarat ca, „in prezent, singurul mod de a-i determina pe proprietari sa respecte orasele si cetatenii este aplicarea de amenzi, dar proprietarii le contesta si stam, ani de zile, in judecata, timp in care cladirile raman in paragina“. „Cresterea impozitelor este o solutie foarte buna“, a conchis primarul Negoita.

  Cei doi mai spun ca, in cazul in care se aduna valori mari de impozite neplatite, s-ar putea ajunge pana la confiscarea proprietatii lasate de izbeliste.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.