Saptamana viitoare, o noua licitatie pentru Centrul de Deseuri din Cluj

S?pt?mâna viitoare, o nou? licita?ie pentru Centrul de De?euri din Cluj
Saptamana viitoare, o noua licitatie pentru Centrul de Deseuri din Cluj
Saptamana viitoare, o noua licitatie pentru Centrul de Deseuri din Cluj

Dupa mai multe amanari, conducerea Consiliului Judetean Cluj a anuntat, miercuri, ca saptamana viitoare va fi postat pe SEAP anuntul pentru o noua licitatie la Centrul de Deseuri. Potrivit vicepresedintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu, caietul de sarcini este aproape finalizat.
Incepand din 10 noiembrie, contractul pentru construirea Centrului de Deseuri, a fost oficial reziliat. In urma rezilierii, constructorul ar fi trebuit sa paraseasca santierul cu toate utilajele si angajatii, dar liderul asocierii Atzwanger Spa nici pana in ziua de astazi nu a parasit santierul.

“Referitor la Centrul de Deseuri de la Pata Rat suntem in faza foarte avansata, pe data de 10 sau 12 decembrie cel tarziu o sa primim toata documentatia pentru a scoate la licitatie inca o data restul de executat, atat in ceea ce priveste FIDIC-ul galben, partea de utilaje, cat si in ceea ce priveste FIDIC-ul rosu, partea de depozitare de la Pata Rat. Ne dorim ca in cel mai scurt timp sa finalizam toate procedurile, iar atunci cand temperaturile ne vor permite sa avem si un constructor astfel incat la finalul anului 2015 sa fie finalizat intreg proiectul. Am reusit sa diminuam cheltuielile pentru cofinantarea acestui proiect, o serie de lucrari extrem de importante cum sunt cele referitoare la inchiderea rampei de la Pata Rat – peste 30 de milioane de lei, cele referitoare la consolidarea versantului CMID si de edificare a drumurilor de acces spre statiile de transfer, respectiv spre Centrul MID, fiind declarate eligibile pentru finantare din fonduri europene”, a precizat Ioan Oleleu.

In cazul in care lucrarile nu vor fi finalizate pana la finalul anului 2015, exista riscul real ca judetul Cluj sa piarda fondurile de la Uniunea Europeana.

Consiliul Judetean Cluj a luat decizia de a rezilia contractual dupa ce antreprenorul nu a reusit sa respecte prevederile privind buna executie, nu a remediat problemele descoperite in urma expertizei tehnice, nerealizand lucrari conforme si si-a aratat intentia de a nu continua indeplinirea obligatiilor din contract.

Valoarea contractului pentru construirea Centrului de Deseuri este de 107.520.112,98 lei fara TVA, iar termenul de finalizare a fost 19 octombrie 2014. Ultimul termen preconizat este 31 decembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *