151 milioane de lei pentru Parcul Eolian de la Insuratei

0
639
Piaţa de energie. Vântul, soarele şi apa au primit anul trecut peste 400 mil. € din „subvenţiile“ pentru energie verde
Piaţa de energie. Vântul, soarele şi apa au primit anul trecut peste 400 mil. € din „subvenţiile“ pentru energie verde
151 milioane de lei pentru Parcul Eolian de la Insuratei
151 milioane de lei pentru Parcul Eolian de la Insuratei

Aceasta este valoarea contractului pentru care „Energie Ecologica Rogis SGR” SRL Braila organizeaza saptamana viitoare procedura simplificata de achizitie

Saptamana viitoare, mai precis, marti, 9 decembrie, „Energie Ecologica Rogis SGR” SRL – beneficiar al proiectului investitional cu finantare europeana „Parc Eolian Insuratei” va organiza licitatia pentru atribuirea unui contract cu o valoare de peste 151 milioane lei, echivalentul a 34 milioane euro, fara TVA, in cadrul caruia vor fi cumparate 11 turbine eoliene. Potrivit anuntului lansat de organizator, contractul este impartit in 4 loturi: Lot 1 – Achizitia a 11 turbine cu o putere de 2 MW fiecare, instalarea acestora pe fundatiile aferente (servicii de livrare, transport, montaj, punere in functiune si mentenanta); Lot 2 – Lucrari de constructii civile si retele (fundatii, drumuri, platforme, LES 20 kV, LES 110 kV); Lot 3 – Realizarea statiei electrice 20/110 kV proprie CEED Insuratei; Lot 4 – Efectuarea studiilor geotehnice si topografice si proiectarea aferenta loturilor 2 si 3. Cea mai mare pondere in total valoare o are, evident, achizitia celor 11 turbine eoliene – 114,3 milioane lei (25,78 milioane euro), urmat de Lotul 3 – 16,48 milioane lei (3,72 milioane euro), Lotul 2 – 15,6 milioane lei (3,5 milioane euro) si, in fine, Lotul 4 – 4,68 milioane lei (1,05 milioane euro). In urma desfasurarii procedurii, spune organizatorul, se va semna un singur contract de furnizare, pentru toate loturile. Finantarea este asigurata prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007- 2013, Axa Prioritara 4 – Cresterea eficientei energetice, Domeniul de Interventie – Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi.

In anunt se precizeaza ca se va utiliza criteriul „oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic”, in care 60% din punctaj vine din pretul ofertei, cate 10% din perioada de finalizare a proiectarii si perioada de executare a lucrarilor, iar 20% din termenul de livrare. Firmelor interesate li se cere sa constituie o garantie de participare in cuantum de 2 milioane lei, precum si sa faca dovada ca, in ultimii 3 ani, au realizat o cifra de afaceri globala de minim 300 milioane lei.

Data limita pentru depunerea ofertelor expira marti, 9 decembrie, ora 12.00, iar o ora mai tarziu, la sediul companiei organizatoare a procedurii, se vor deschide plicurile cu oferte.

De precizat ca in judetul nostru exista mai multe proiecte investitionale care produc energie verde, puterea instalata a turbinelor eoliene si panourilor solare montate in Braila ajungand la 111,85 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.