Manifestatie publica in fata Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe 14 septembrie – Micii producatori pot hrani bine Romania!

Manifestatie publica in fata Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe 14 septembrie – Micii producatori pot hrani bine Romania!

Romania este astazi o tara fara o viziune agricola. Pe masura ce tara si-a deschis pietele agricole pentru straini, autoritatilor din Romania pare sa le lipseasca orice directie coerenta fata de viitorul agriculturii in aceasta tara. Fiecare nou ministru al agriculturii restructureaza ministerul si noi legi si regulamente sunt elaborate in permanenta pentru practicienii din agricultura. Acest lucru creeaza stres si un sentiment de nesiguranta in randul agricultorilor si face imposibil pentru analistii politici sa respecte in mod corespunzator efectele vreunei politici.

Taranii din Romania sunt puterea ei cea mai mare, nu o raspundere care trage Romania in jos. O tara poate fi o tara de tarani, dar si un stat european modern in acelasi timp.

Astfel, cu ocazia disputarii pe 19 septembrie in cadrul Parlamentului European a Politicii Agricole Comune, Asociatia Eco Ruralis – in sprijinul fermierilor ecologici si traditionali si Re.Generation va invita vineri, 14 septembrie 2012, in Bucuresti, incepand cu orele 11.30, la manifestatie publica in fata Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Vrem ca prin aceasta manifestatie, taranii adevarati, si nu marii producatori, alaturi de sustinatorii lor sa isi faca auzite in fata autoritatilor nemultumirile si solicitarile referitoare la reforma agriculturii europene si sa transmitem, in acelasi timp, un mesaj de solidaritate cu marsul european al taranilor din Strasbourg pana in Bruxelles, in fata cladirii Parlamentului European.

La eveniment vor lua cuvantul mici producatori din diverse regiuni ale tarii, vom transmite principalele solicitari ale taranilor reprezentantilor ministerului, iar la final vom organiza un brunch cu produse sanatoase, ecologice si traditionale in fata cladirii institutiei.

Manifestatia se va desfasura la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intre orele 11.30 si 15.30, fiind urmata de o sesiune de discutii cu Sofia Gatica, activista argentiniana pentru interzicerea substantelor toxice utilizate de marile companii in agricultura si castigatoarea, in 2012, a premiului international de mediu Goldman. Discutiile cu Sofia Gatica vor avea loc incepand cu orele 16.00 la Dianei 4, de pe str. Dianei nr. 4.

Protestul este organizat in coordonare cu numeroase evenimente similare care au loc in aceasta luna in Europa – http://www.goodfoodmarch.eu/. Punctul culminant al manifestatiilor va fi atins pe 19 septembrie, in Parlamentul European din Bruxelles, unde se vor reuni la finalul unui Mars pentru Hrana Buna (Good Food March) tarani, activisti, specialisti si consumatori din intreaga Uniune Europeana.

“Vrem ca prin aceasta manifestatie, taranii adevarati impreuna cu sustinatorii nostri, si nu marii producatori sa isi faca auzite in fata autoritatilor nemultumirile si solicitarile referitoare la reforma agriculturii europene. In acelasi timp, vom transmite un mesaj de solidaritate cu marsul european al taranilor din Strasbourg pana in Bruxelles, in fata cladirii Parlamentului European.” – ne spune Willy Schuster, din partea asociatiei taranilor Eco Ruralis.La eveniment vor lua cuvantul mici producatori din diverse regiuni ale tarii, vom transmite reprezentantilor ministerului principalele solicitari ale taranilor, iar la final vom organiza un brunch cu produse sanatoase, ecologice si traditionale in fata cladirii Ministerului Agriculturii.

DEZBATERI

In aceeasi zi, vineri, 14 septembrie, intre orele 15:00 – 17:00, protestul va fi urmat de dezbateri despre drepturile taranilor in contextul acapararii pietei mondiale de corporatii, precum si in contextul reformei Politicii Agricole Comune din Europa. Ne vom bucura de participarea a doua reprezentante a Mamelor din Ituzaingo – Argentina: Sofia Gatica si Maria del Milagro Godoy –http://www.gmo-free-regions.org/gmo-free-conference-2012/speakers/gatica.html. Sofia si Maria sunt deja cunoscute in intreaga lume pentru lupta lor impotriva companiei Monsanto. Pentru prima data, Monsanto a fost adusa in fata justitiei sa dea socoteala pentru imbolnavirea sau moartea unor argentinieni care au intrat in contact cu erbicidul extrem de toxic pe baza de glifosat (RoundUp), folosit in tratarea chimica a culturilor de soia modificata genetic.

Lupta mamelor din Ituzaingo a fost onorata anul acesta cu premiul Goldman Environmental Prize. Experienta acestor femei este o sursa de inspiratie pentru oamenii de pretutindeni.

Mai multe informatii despre protest si dezbateri:
Eco Ruralis: http://www.ecoruralis.ro/web/ro/Good_Food_March_2012/
Re.Generation: http://www.re-generation.ro/
The Good Food March: http://www.goodfoodmarch.eu/

Protestul va avea loc intre orele 11.30 si 14.30 in fata Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Bld. Carol I, nr. 2-4 (vis-a-vis de Teatrul National Bucuresti).

Dezbaterea incepe la ora 15.00 si se va desfasura la Dianei 4 de pe str. Dianei nr. 4 (Piata Rosetti).

Invita-ti prietenii la eveniment pe FaceBook: https://www.facebook.com/events/424653440904645/

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente