Tabara ecologica pentru copii Tarna Mare

  Tabara ecologica pentru copii Tarna Mare
  Tabara ecologica pentru copii Tarna Mare
  Tabara ecologica pentru copii Tarna Mare

  In comuna Tarna Mare, din Satu Mare, a fost infiintata prima tabara ecologica din Romania, care va fi deschisa in luna iulie 2014.

  Tabara din comuna Tarna Mare este ecologica, incepand de la conceptie, dotari si activitatile prevazute pentru elevi. Tabara are si cinci casute de vacanta, fiecare construita din cate 3.000 de PET-uri, umplute cu nisip. Fiecare casuta este dotata cu cate sase paturi de cazare. In tabara a fost construite o sala de conferinte, sali de curs, patru camere cu cate opt locuri fiecare, grupuri sanitare si bucatarie, prevazute cu mobilier ecologic.

  Dupa micul dejun, timp de patru ore copiii se vor imprieteni participand la ateliere de promovare a meseriilor traditionale precum ceramica si impletirea cosurilor din nuiele. Vor avea la dispozitie si un lac artificial de unde vom preleva probe de apa pe care le vom analiza in laboratorul dotat corespunzator. De asemenea, vom participa impreuna la popularea lacului, la observari ornitologice si la finalizarea actiunii de impadurire”, a declarat directoarea Agentiei pentru Protectia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekesy.

  Tariful practicat in tabara ecologica este de 50 de lei pe zi, de fiecare copil.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *