Talcioc de biciclete second hand nefurate in Bucuresti

Portocala Mecanica, prima platforma online dedicata culturii bicicletei, si atelierul de vopsit si reconditionat biciclete BitaColor organizeaza, in cadrul evenimentului Bike Fest, primul targ de biciclete, accesorii si componente de biciclete second hand din Bucuresti. Talciocul va avea loc pe 29 si 30 septembrie, in Parcul Izvor din capitala.

Iubitorii de biciclete sunt asteptati timp de doua zile sa isi aduca la vanzare bicicletele, accesoriile si componentele bicicletelor pe care nu le mai folosesc, pentru a le vinde celor interesati.

Talcioc de biciclete second hand nefurate in Bucuresti

Potrivit rezultatelor unui studiu recent realizat de GreenRevolution, pretul mediu platit in Romania pentru o bicicleta este 540 de lei. „Cele mai multe biciclete noi incadrate in acesta marja de pret sunt insa inferioare din punct de vedere calitativ. Bicicletele care vor fi scoase la vanzare la talciocul din Parcul Izvor vor avea un pret mai mic decat aceasta medie, spune Cosmin Popan, unul dintre organizatorii Talciocului de biciclete.

Toate bicicletele care vor fi aduse spre vanzare la talcioc vor beneficia de revizie gratuita din partea unor mecanici care se vor asigura ca acestea sunt functionale in momentul vanzarii. Totodata, pentru a nu incuraja traficul, comerciantii care vor fi prezenti pe parcursul celor doua zile in Parcul Izvor vor putea aduce cel mult doua biciclete, respectiv cel mult doua piese/accesorii de acelasi fel.

„Cei care doresc sa isi achizitioneze o bicicleta second hand in Bucuresti sunt adesea nevoiti sa meargain piete improvizate in zone periferice ale orasului, unde nu exista certitudinea ca produsele cumparare nu sunt furate sau ca sunt cu adevarat functionale. Talciocul de biciclete pe care il pregatim elimina aceste neplaceri, pentru ca vom verifica bicicletele aduse la vanzare si pentru ca vom oferi consultanta celor care nu se pricep foarte bine sa aleaga bicicleta care li se potriveste, mai adauga Lucian Simion, organizator al Talciocului.

Printre motivele pentru care o bicicleta second hand este, uneori, o alegere mai buna decat una noua se numara:

– pretul mai mic;

– este o ispita mai mica pentru hoti;

– are o personalitate si o istorie aparte fata de o bicicleta noua;

– iti permite sa te distingi in marea masa de biciclisti pentru ca sunt sanse mici sa mai dai peste una identica.

Pentru a putea participa la talciocul organizat de Portocala Mecanica si BitaColor, trebuie sa va inscrieti cu datele personale de contact, precum si cu cateva detalii despre biciclete / piese / accesorii, pe site-ul Bike Fest, in sectiunea de inscrieri. Regulamentul complet de inscriere poate fi descarcat de aici.

In plus, pentru posesorii fericiti ai unei biciclete care nu au nevoie sa vanda sau sa cumpere, organizatorii au pregatit, pentru cele doua zile de festival, si alte surprize: Autumn Fix – atelier de reparat si reconditionat biciclete pe iarba, atelier de vopsit biciclete, bike-speed dating, proiectii de filme cu si despre biciclete si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *