Tapetul care produce lumina

  0
  424

  Tapetul care straluceste in intuneric ar putea inlocui becurile in urmatorul deceniu, a declarat o echipa de cercetatori britanici care lucreaza la un nou material decorativ ce se incarca in momentul in care o sursa electrica trece pe langa el.tapet lumina

  Conform Daily Mail, compania non-profit Carbon Trust este atat de entuziasmata de descoperire incat a oferit 454.000 de lire unei companii pentru a produce materialul flexibil.

  Daca tapetul luminos are priza la public, atunci este posibil sa fie inventate si alte lucruri stralucitoare, precum perdele, haine care isi schimba culoarea sau accesorii pentru animalele de companie.

  Este de asteptat ca utilizarea OLED (diode organice care emit lumina) sa revolutioneze televizoarele cu ecran plat, monitoarele pentru computere si ecranele telefoanelor mobile.

  OLED sunt molecule organice ce lumineaza in momentul in care pe langa ele trece o sursa de energie de numai 3-5 volti si care se prezinta sub forma unor foite subtiri de film ce pot fi rulate sau indoite.

  Ken Lacey, director executiv la LOMOX Ltd a declarat ca se doreste folosirea OLED in cel mult doi ani. Noua tehnologie detinuta de compania la care lucreaza Lacey poate fi folosita pentru a crea ecrane flexibile.

  Tapetul care va straluci in intuneric va fi de trei ori mai eficient decat actualele becuri si va insemna o reducere simtitoare a consumului de energie.

  „Iluminatul este principalul producator de emisii poluante. Aceasta tehnologie are avantajul de a produce lumina fara poluare”, a explicat Mark Williamson, director de inovatii la Carbon Trust.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.