Targul Ecoagris din Iasi – 3-5 februarie

Targul Ecoagris din Iasi - 3-5 februrie 2012

O data la doua saptamanii, iesenii si toti cei interesati pot vizita Targul National de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice si traditionale, ECOAGRIS, organizat in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi (Str. Toma Cozma, nr. 41, in apropierea Liceului „C. Negruzzi”).

In acest weekend, respectiv in perioada 3-5 februarie, va avea loc cea de-a XX-a editie, care promite foarte multe surprize pentru expozanti si vizitatori.

Deschiderea oficiala a expozitiei cu vanzare va avea loc vineri, 3 februarie a.c., incepand cu ora 13.00, iar programul de vizitare va fi zilnic intre orele 10.00-16.00, intrarea fiind libera.

Pentru a marca implinirea celor douazeci de editii, tot vineri, 3 februarie, in cadrul deschiderii oficiale, se va desfasura un interesant Spectacol de muzica usoara sustinut de tineri artisti ieseni, coordonati de Daniela Cojocaru, castigatoarea Trofeului la Festivalul Mamaia 2010, laureata a nenumarate concursuri nationale si internationale.

Si la aceasta editie, publicul larg isi va putea achizitiona de la ECOAGRIS nenumarate produse de calitate din diferite judete ale tarii.

In cadrul sectiunii de Agricultura, care se va dezvolta tot mai mult si la editiile viitoare, intrucat sezonul agricol se apropie cu pasi repezi, ECOAGRIS adauga o nota specifica prin prezentarea de produse, tehnici si inputuri autorizate pentru agricultura ecologica (fertilizatori si amelioratori ecologici, fertilizatori avand caracter fitosanitar), tratamente ecologice pentru protectia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologica a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.), tratamente ecologice pentru zootehnie, tratamente ecologice pentru industria agroalimentara (vinificatie, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne) cu adresare directa pentru cei care implementeaza proiecte in agricultura, protectia mediului, zootehnie sau industria alimentara.

Nelipsite vor fi preparatele traditionale din carne din Maramures, Vanatori-Neamt, branzeturi si produse lactate din Suceava si Iasi, diverse soiuri de fructe din Maramures (mere proaspete si uscate, prune uscate cu miez de nuca in interior in loc de sambure etc.), miere de albine si alte produse apicole din zona Dobrogei, o zona foarte bogata in florescenta. Se stie faptul ca mierea de albine este folosita si ca un medicament, fiecare sortiment avand rolul sau in tratarea diferitelor afectiuni: mierea de menta este destinata pentru perioada rece, viroze raceli; mierea de tei este un bun tonifiant, relaxant pentru sistemul nervos, mierea de amorfa este foarte bogata in vitamine, cu cristalizare lenta, foarte aromata; propolisul este de asemenea un antibiotic natural si este utilizat pentru pentru viroze, dureri de gat, astm bronsic.

De asemenea, in cadrul targului ECOAGRIS va veti putea indulci cu prajituri de casa, dulceturi, siropuri, dulciuri din seminte naturale si multe altele.

La capitolul bauturi naturale se vor regasi horinca naturala de Prislop (Maramures), palinca naturala din Prisacani (Iasi), precum si berea de ghimbir (din Brasov). Precum se stie deja, berea de ghimbir nu contine alcool si este obtinuta in cea mai mare parte din radacina uscata de ghimbir si miere.

Mai multe cititi aici:
http://www.agriculturae.ro/index.php/agricultura-ecologica/targuri-si-expozitii/1522-3-5-februrie-2012-targul-ecoagris-din-iasi-.html

NOTA: Motivat de faptul ca s-a anuntat in continuare cod portocaliu de ger si viscol in aproape toata tara, Bioma Agro Ecology Co isi asuma responsabilitatea de a nu mai organiza in perioada 3-5 februarie 2012, Targul National Ecoagris din Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi. Targul Ecoagris isi va redeschide portile incepand cu perioada 17-19 februarie 2012, conform calendarului expozitional anuntat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *