Targul International Dunarea & Delta, la Romexpo

Targul International Dunarea & Delta, la Romexpo

Cea de-a doua editie a Targului International Dunarea & Delta, aflat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe in colaborare cu Camerele de comert si Industrie din Romania, va avea loc in perioada 28 – 30 iunie, la Romexpo.

Evenimentul va reuni companii, institutii publice locale si regionale implicate in implementarea, coordonarea si aplicabilitatea programelor de cooperare regionala in toate domeniile prioritare indentificate in Strategia Dunarii: transport, energie, turism, protectia mediului, dezvoltare rurala, tehnologii informationale si de comunicatii, cultura, educatie si cercetare, dar si reprezentanti ai comunitatii de afaceri si ai mediului neguvernamental.

Printre invitatii la eveniment se numara reprezentanti ai Ministerului Afacerilro Externe, ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, ai Ministerului Transporturilor, ai Autoritatii Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, arhitecti si urbanisti.

Dunarea & Delta 2012 – noi oportunitati de dezvoltare

De mai bine de un secol, cooperarea transfrontaliera in lungul Dunarii a neglijat beneficiile ecologice ale fluviului, in detrimentul exploatarii intensive pentru diverse ramuri economice, precum agricultura si navigatia. In prezent, Dunarea si Delta, inregistreaza numeroase zone poluate, sisteme defectuoase de canalizare, constructii ce au marit riscul inundatiilor, intreprinderi ce au agravat problemele de poluare.

In acest context, Dunarea & Delta 2012 isi propune sa devina suportul real in dezvoltarea unei platforme pentru incurajarea si inlesnirea parteneriatelor, atat intre autoritatile locale si regionale, cat si intre autoritati, mediu privat si organisme neguvernamentale, prin generarea de proiecte ecologice pentru cresterea nivelului economic al macro-regiunii Dunarea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,200FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente