Tarifele de vanatoare vor fi crescute in Romania

0
420
Proiectul prin care vân?toarea este permis? în Delta Dun?rii, reîntors la comisii, la solicitarea PDL
Proiectul prin care vânătoarea este permisă în Delta Dunării, reîntors la comisii, la solicitarea PDL

Tarifele de vanatoare vor fi crescute in Romania
Tarifele de vanatoare vor fi crescute in Romania

Autoritatile de la Bucuresti au modificat Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic, ca urmare a unor presiuni venite dinspre oficialii Uniunii Europene.

Noile prevederi adoptate permit, printre altele, alinierea preturilor cu cele din Occident. Pana acum, Romania practica tarife sub piata la vanatoare, iar guvernantii spera ca, odata cu cresterea lor, vor fi obtinute fonduri mai mari la bugetul de stat.

Reprezentantii Ministerului Mediului nu au precizat cu cat prevad ca vor creste preturile pe acest segment, aratanand doar ca se asteapta la incasari mai mari atat pe fondurile de vanatoare ce apartin de stat, cat si pe cele private.

Legea vanatorii, care a fost emisa in 2006, a fost modificata printr-o ordonanta de urgenta, in sensul alinierii la prevederile europene in domeniu.

Masura a fost luata dupa ce Comisia Europeana a dat un aviz Romaniei „pentru neindeplinirea obligatiilor prevazute de Directiva privind conservarea pasarilor salbatice” si a cerut ca pana la finele acestui an Statul Roman sa ia masuri punctuale.

Autoritatile de la Bucuresti au considerat respectiva avertizare ca fiind „motivata” si au corelat perioadele de vanatoare cu cele prevazute in legislatia comunitara „pentru toate speciile de interes cinegetic la care vanatoarea e admisa”, dupa cum au mentionat oficialii Ministerului Mediului.

Reprezentantii mai multor asociatii de vanatoare si pescuit s-au declarat nemultumiti de modificarile aduse, chiar daca ele au venit ca urmare a unor impuneri dinspre Uniunea Europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.