Tarile mediteraneene, impotriva salvarii tonului albastru

Tarile mediteraneene au respins cererea Uniunii Europene de a interzice pescuitul tonului albastru in Atlantic, pana ce populatia de pesti isi va reveni.ton albastru

“Credem ca protejarea tonului albastru este o prioritate”, a declarat secretarul britanic pentru mediu, Hilary Benn, citat de Reuters.

Tonul albastru este preferatul iubitorilor de sushi si se vinde foarte scump in Asia, in special in Japonia, unde un singur peste poate costa circa 100.000 de dolari. Din cauza pescuitului intens, numarul pestilor din aceasta specie s-a diminuat considerabil, populatia fiind pe cale de disparitie.

Pestii din aceasta specie pot cantari pana la 600 de kilograme si pot prinde viteze de circa 70 km/h.

Comisia Europeana a anuntat saptamana trecuta ca sprijina propunerea venita din partea Monaco privind listarea speciilor aflate sub protectia Conventiei internationale de comercializare a speciilor animale si vegetale (CITES), insa Spania, Italia, Franta, Cipru, Grecia si Malta au respins aceasta propunere.

“Atitudinea guvernelor din tarile mediteraneene va duce la extinctia tonului albastru si va lasa pescarii fara prada in doar cativa ani”, a declarat Saskia Richartz, de la Greenpeace.

Comisarul european pentru Pescuit, Joe Borg a declarat ca soarta speciei este acum in mainile Comisiei Internationale pentru Conservarea Tonului Atlantic (ICCAT).

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,195FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente