Taxa auto va finanta programele de mediu

Taxa de prima inmatriculare devine oficial una de mediu. Sumele colectate vor fi folosite pentru programe de protectie a mediului.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca banii vor finanta proiecte de casare a masinilor vechi, cu o prima majorata de la 3 mii de lei la 4 mii de lei, precum si proiectele de impadurire a terenurilor degradate si de realizare a spatiilor verzi.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca Romania va trebui sa impuna norme pentru a diminua poluarea generata de autovehicule.

Facand referire astfel la taxa de prima inmatriculare, acesta a explicat ca ea porneste de la un principiu valabil in intreaga Uniune Europeana. „Doresc sa precizez ca taxa pleaca de la un principiu care functioneaza in toate statele UE: poluatorul plateste. Romania nu poate sa ramana in afara tendintei europene si trebuie sa introducem norme pentru a diminua gradul de poluare”.

Ministrul Mediului a anuntat recent ca va propune Guvernului ca fondurile obtinute din taxa de prima inmatriculare sa treaca la Ministerul Mediului. In felul acesta, a subilian Tariceanu, vor putea fi finantate mai multe proiecte, precum continuarea planului de innoire a parcului auto, sau modrenizarea sistemelor de incalzire pentru gospodarii.

„Nota elaborata de Ministerul Mediului propune ca banii care vor fi colectati din taxa pe poluare a autovehiculelor sa fie folositi pe diverse programe: sa se continue programul de innoire a parcului auto prin marirea primei de casare, de la 3000 la 4.000 de lei, precum si numarul de masini sa creasca la 30.000 pe an.

Sursa: Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *