Telefonul care nu are nevoie de priza

  0
  319

  Tehnologia permite alimentarea aparatului cu energie cinetica. Cei care uita sa-si incarce telefonul vor putea in viitorul apropiat sa foloseasca o maneta atasata aparatului pentru a avea bateria plina.mobile verzi

  Finlandezii de la compania Nokia vor sa creeze un telefon mobil care nu va avea niciodata nevoie de o priza electrica pentru a se reincarca, anunta portalul Ecofriend. Mai exact, proprietarul acestui tip de telefon nu va mai fi nevoit sa-l incarce de la priza, ci doar sa invarteasca de o maneta atasata de aparat care va crea energia necesara telefonului.

  O serie de cristale piezoelectrice sunt fixate la capatul manetei telefonului si genereaza electricitate cand aceasta este invartita. Practic, proprietarul unui astfel de telefon il poate incarca si in timpul mersului invartind de maneta ce alimenteaza un condensator care, la randul lui, incarca bateria telefonului.

  Si cercetatorii japonezi au inventat recent o baterie de telefon care se incarca folosind aceleasi principii ale energiei cinetice. Bateria trebuie tinuta pe deget si rotita pentru a avea suficienta energie pentru un apel de doua minute. Oamenii de stiinta japonezi spun ca 100 de rotatii pe deget asigura 25 de minute de baterie in cazul in care telefonul se afla in stand-by.

  Alimentare revolutionara

  Anul trecut, acelasi producator de telefonie mobila a lansat un prototip functional care poate fi alimentat cu unde radio si TV. Aparatul capteaza undele radio prezente in atmosfera si transforma energia rezultata in folosul incarcarii telefonului mobil. Compania spune ca, pe langa undele radio, aparatul poate prelua si semnale TV sau undele emise de sistemele de telefonie mobila.

  Si producatorul japonez de telefonie mobila Kyocera, cunoscut la noi mai mult pentru copiatoare si imprimante, a dezvoltat anul trecut un concept de telefon care functioneaza pe baza de energie cinetica. Noul model se poate plia precum un portofel.

  Poate cel mai interesant aspect al telefonului Kyocera EOS este faptul ca acesta face rost de energie din interactiunea cu corpul omenesc: cateva mici generatoare piezoelectrice incluse in dispozitiv sunt create in asa fel incat pot transforma energia cinetica in incarcatura electrica. Practic, cu cat aparatul este folosit mai mult, cu atat acesta are mai multa energie.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.